Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dagens spelartrupper

ÖSK är som så ofta extremt sparsam med information om lag och trupper som tagits ut för dagens två träningsmatcher. Man skulle ju kunna tycka att den informationen borde finnas tillgänglig på klubbens hemsida några timmar före match. Jag undrar om de tror att ingen är intresserad eller om det är organisationen, som inte klarar av att få ut truppsammansättningen? Så svårt borde det väl ändå inte vara. Nåja, en viss inblick i ÖSKs tänk får i alla fall papperstidningens prenumeranter.

Tillägg: ÖSK har/ har haft problem med sin bredbandsanslutning så den här gången är de ursäktade för att det inte kom fram några spelartrupper.

Sixten räknar med att åka till Norge med i princip starkast möjliga trupp. Kvarlämnade i Örebro blir kvintetten Denis Abdulahi, Kalle Holmberg, Johannes Skoglund, Fredrik Nordback och William Atashakdeh. De första två spelar nog med talangerna på hemmaplan mot IFK Örebro. De tre senare är mer eller mindre skadade.

Sixten tror dock att Fredrik Nordback är så pass återställd att han kan vara med i tisdagens träningsmatch mot Kongsvinger. Vilket verkar troligt. Jag tittade några minuter på träningen igår, och då var Fredrik med i det rätt intensiva 5 mot 5 spelet, vilket brukar vara ett tecken på att man är spelbar. Johannes Skoglund har drabbats av icke specificerade ”småskavanker”. Tyvärr verkar det ofta vara något som drabbar Johannes. William slutligen sägs vara bättre i ljumskarna, men i stället har han fått känning i en hälsena. Det verkar onekligen som om han inte klarar av den rätt tuffa allsvenska träningsdosen. Även i IFK Göteborg hade han ju återkommande skadeproblem.

Att Kalle spelar med talangerna kommer inte som någon större överraskning. Det har nog varit meningen från början för detta år. Han var inte ordinarie i KIFs div 2-lag förra året, så det blir hur som helst ett steg uppåt erfarenhetsmässigt för honom att spela på denna nivå. Jag är lite mer överraskad över att man ”knuffat ner” Denis till den hör nivån. Men det är klart, med Bedoya och Nordin tillbaka så är det många om budet när det gäller platserna på mittfältet, trots att varken Fredrik eller Johannes är tillgängliga. Det är förmodligen bättre i det här läget, att han spelar 90 minuter mot IFK Örebro än att han sitter på en bänk i Oslo och i bästa fall får hoppa in 10 minuter mot slutet av matchen.

IFK Örebro har på sin hemsida skrivit att man kommer med följande trupp till dagens match:

Andreas Carlström, Robert Gladh, Isak Demirel, David Fromell, Marcus Andersson, Sebastian Svendsen, Robert Sköldqvist, Robin Wiklund, Niklas Johansson, Ivo Enemalm, Nils Melander, Henrik Wiklund, Safak Celepli, Mårten Gräntz, Hampus Lilja, Filip Ekberg.

En hel del nya namn är det i IFKs trupp. ÖSKs talanger brukar ofta ha svårt att få till det mot IFK, som brukar komma med fysiskt väl utvuxna spelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.