Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Intervju med Håkan Juhlin

På officiella har man en kort intervju med Håkan Juhlin. Man har även lagt ut talangtruppens nuvarande sammansättning, vilket kan vara av intresse. Noterbart är bland annat att Oskar Johansson ingår i truppen under våren och att Simon Karlsson har återfunnit gnistan efter att ha tappat bort den i höstas.

Truppen med 26 medlemmar är ovanligt stor, speciellt för den här tiden på året.  Håkan skulle faktiskt kunna ställa två lag på benen i dagsläget. Så det kan bli problem med att hålla alla sysselsatta. Lösningen blir väl dels farmarklubbsavtalet med ÖSK Söder. Även om alla kanske inte tycker att spel i div 5 är så utvecklande, så blir det i alla fall matchträning med matchtempo. Eftersom div 2-spelare numera är icke-amatörer, så finns dessutom möjligheten att låna ut sex utespelare utan övergångsanmälan till någon eller några av distriktets div 3- eller div 4- klubbar. Angiven ålder anger hur gamla spelarna blir i år.

Målvakter:
Nils Carlson 19 år
Claus Pedersen 27 år
Jonathan Thuresson 17 år

Försvar:
Andreas Ståhl 17 år
Pontus Jakobsson 20 år
Daniel Björnkvist 22 år
David Rohlen 17 år
Lucas Oskarsson 18 år
Oskar Johansson 21 år
Axel By 18 år
Simon Karlsson 21 år
Pontus Pers 21 år (Ej klar, provtränar.)

Mittfält:
Viktor Lindqvist 20 år
Gustav Källberg 20 år
Adam Eriksson 18 år
Haris Karahmet 18 år
Kevin Larsson 17 år
Albin Ek 18 år
David Johansson 17 år
Stefan Hannasson 17 år

Yttermittfältare/Forwards:
Adam Botvidsson 22 år
Anel Coralic 19 år
Muamer Sepic 23 år
Miralem Malic 19 år
Fedja Jelecak 23 år
Hussein Fawas (Ej klar, provtränar.)

(Plus Mirza Basic (17 år), Filip Albertsson (16 år) & Lukman Murad (15 år), som tränar ibland)

6 kommentarer – kommentera

Hemvändarn

Väldigt spännande trupp. Det skall bli intressant att se vilka som får träna med A-truppen samt att följa seriespelet.

Ficedula hypoleuca

Den trupp som spelar seriematcherna kan nog komma att se annorlunda ut. En del spelare kan försvinna, typ Björnkvist och Källberg. Men det finns nog även några spelare i A-truppen, som Kalle Holmberg och Simon Leonidsson vilka kan bli nedlånade.

En ny målvakt kan tillkomma om man väljer en Rosendal-lösning med en tredjemålvakt i A-truppen, som lånas ut till talangerna för deras matcher. Peter är tyvärr för gammal för den rollen nu.

Hemvändarn

Likaväl som att vi nog får se ett par-tre gubbar försvinna så kommer det ju som sagt var in några. Nån av mittfältarna blir säkert utlånade ordentligt till en superettan/div1 klubb för speltid men någon kommer väl få spela en del med ungdomarna.

Vem/vilka tror du blir utlånade och vem stärker upp ungdoms mittfält tror du?

Ficedula hypoleuca

Det är omöjligt att säga innan båda trupperna är spikade. Och där är vi som bekant inte än.

Bosse

Jag tycker att truppen ser fruktansvärt tunn ut. Förutom att många är väldigt unga så är ju ovanligt många väldigt skadebenägna. Blir svårt att hänga kvar tror jag.

Ficedula hypoleuca

Om de åker ur eller klarar sig kvar beror nog mer på motståndarna än på den egna truppen.

Jag anser att truppen är starkare än i fjol. Den enda förlusten värd att nämna är Niklas Svensson. Men med Oskar Johansson i truppen, Simon Karlsson tillbaka och Boris Lumbana som kan lånas in från A-truppen är mittbackspositionerna inget större problem.

I övrigt så har killarna blivit ett år äldre, vilket för spelare i de här åldrarna betyder att de blivit bättre – ofta betydligt bättre.

Den stora svagheten förra året var anfallet med ett begränsat antal tillgängliga spelare, speciellt efter det att Edvin Möller slutade. Men på den punkten har man nu tagit in två klara förstärkningar. Både Muamer Sepic och Miralem Malic imponerar på träningarna. Om sedan även Hussein Fawaz och Pontus Pers ansluter, så blir det ännu bättre offensivt.

På målvaktssidan, som väl var sådär förra året, tror jag att det är troligt, att A-truppen skaffar en tredjemålvakt i lämplig ålder. I så fall blir det en förstärkning även på den posten. Därmed inget ont sagt om Claus och Nils, som båda håller på denna nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.