Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

En sväng på stan

Hade ett ärende på stan och passade på att åka förbi några av ÖSKs hotspots.

På Behrn Arena var grinden stängd, men innanför den stängda grinden var man i full färd med att köra ut och lägga på gummigranulatet. Sista fasen i markberedningsarbetet således. Dessutom ett arbete som såvitt jag vet inte är väderberoende om man bortser från rena snö- eller regnstormar. Nu törs jag nog lova att planen kommer att vara användbar, då A-truppen återkommer i veckan.

På Ekäng tränade ÖSK Söder på ett hyfsat underlag. Lite halt på sina ställen, men helt ok. Björn Juhlin & Co. har ett intressant gäng på gång – unga men extremt träningsvilliga. De allra flesta i truppen ligger i åldrarna 17-19, så åldersmässigt är det mer en junior- än en seniortrupp. Dessutom är det frågan om det inte är Sveriges träningsflitigaste div 5-lag. Nu under uppbyggnadsskedet tränar man fem gånger i veckan – alltså lika ofta som A-truppen och Talangtruppen gör. Björn berättade att man hoppades kunna ställa fyra lag på benen under den kommande säsongen – utöver A-laget i div 5 även ett lag vardera i div 7 och 8 samt ett lag i P17. Det skall bli spännande att följa dem i vad som verkar blir en ovanligt spelstark div 5-serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.