Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Senior-DM i nytt format

Nu är det bara två månader kvar till avspark. Och det är inte närkesfotbollens giganter från Sportklubben som kommer att stå för den första touchen. Den äran tillkommer i stället något lag från seriesystemets utmarker – om man nu dristar sig till att inkludera div 5-klubbarna i den klassificeringen. Det är väl ett gränsfall.

Den 20 mars är det nämligen meningen att senior-DM skall dras igång. Nytt för i år är att turneringens inledning utformats med ett gruppspel. 40 lag uppdelade på 10 grupper kommer att mötas i en enkelserie där förutom äran även ett vidare avancemang i turneringen står på spel. De 10 gruppsegrarna plus ett okänt antal tvåor går vidare i turneringen. (Jag har inte sett något dokument med detaljerna än).

De fyra lagen i resp. grupp möts i en enkelserie med speldagarna 20.3, 27.3 och 10.4. Om man sedan spelar på dessa datum vill jag låta vara osagt – det brukar ju ruckas en del för att diverse önskemål skall kunna tillgodoses. På det hela taget tycker jag att detta verkar vara en positiv föränding. De berörda lagen får några fler tävlingsmatcher i programmet och en serie – om än bara med 3 matcher – skapar alltid en viss spänning.

ÖSK Söder (div 5) har placerats i grupp 6 tillsammans med Hovsta IF (div 7), IFK Lindesberg (div 6) och Lillkyrka IF (div 5). Lillkyrka och Hovsta borde inte vara oöverkomliga motståndare för ÖSK Söders unga men vältränade trupp. IFK Lindesberg är ett frågetecken trots att de håller till en division längre ner. Laget har värvat rätt flitigt under vintern och lär nog vara starkare än vad deras divisionstillhörighet indikerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.