Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsdebut för Nordin

I en ”landskamp” som balanserade farligt nära kalkonnivån fick Nordin Gerzic göra sin landslagsdebut och kan nu ståta med 10 blågula minuter i sitt fotbolls-CV. Micke Almebäck spelade dessutom från start till mål.

Årets landslagsturne kommer förmodligen att gå till historien som den sämst planerade, alla kategorier. Svensk Fotbollförbundet har lejt ut arrangemanget till ett TV-bolag, som totalt misslyckats med att få fram lämpliga motståndare. Båda de först tilltänkta motståndarna – Mozambique och Sydafrikas A-lag, backade av olika anledningar ur och motståndare har i stället Botswanas B-lag och ett utvecklingslag från Sydafrika blivit. Man får väl hoppas att det i alla fall är bra träningsförhållanden.

Sverige vann en på det hela taget rätt segdragen historia med 2-1. Men, som en positiv TV-kommentator uttryckte det, även denna typ av segrar ger rankingpoäng. Och sådana är ju Sverige i akut behov av. Alltid något.

Micke Almebäck skötte sig bra även om han inte hade speciellt mycket att göra mot ett rätt tandlöst motståndaranfall. Han borde nog ha fått ett gult kort för en fällning bakifrån i första halvlek och hade det varit ishockey skulle han dessutom ha fått en passningspoäng. Det var nämligen hans uppspel till Sebastian Eriksson, som bäddade för den senares frispelning av Alexander Gerndt, som i sin tur gjorde matchens första mål. Tyvärr lär det väl inte bli något mer landslagsspel för Mickes del under denna turné, eftersom de enda som blev kvar på bänken hela matchen utgör en komplett fyrbackslinje. Gissningsvis spelar de nästa match.

Nordin kom som sagt in med ungefär 10 minuter kvar och efterlämnade ett habilt intryck. Han såg, helt enligt förhandsrapporterna, en smula rundare ut, vilket inte hindrade att han var aktiv och hela tiden i rörelse. Han fick en hel del boll att jobba med och slog vad jag såg inte bort en enda passning. Tyvärr gick flertalet av dem bakåt, så det kanske inte är så mycket att orda om. Men svenskarna hade i det läget en 2-1 ledning att förvalta och det viktigaste var väl att inte tappa boll i onödan.

Svenska Fotbollförbundet: Gerndt och Svensson segerskyttar mot Botswana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.