Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vitt slog svart

110112. Brandeborn till Degerfors.
Skiljebos Christoffer Brandeborn har deltagit i ÖSKs hösttestmatcher de senaste två åren, men det har inte blivit något kontraktsförslag för hans del. Att kvalificera sig som ytterligare en mittfältare hos ÖSK är förvisso inte den lättaste uppgiften. Men uppåt i seriesystemet bär det ändå för västeråsaren. Degerfors IF meddelar nämligen idag, att man skrivit ett tvåårskontrakt med spelaren.

101027.
I en match som efterhand blev rätt enahanda besegrade det vita laget sina svarta kolleger med siffrorna 5-0. Efter en rätt jämn första halvtimme tog det vita laget över och målen droppade in pö om pö. Håkan Juhlin och Magnus Samuelsson kunde glädja sig över att det vita laget, som innehöll en majoritet av de egna spelarna gick segrande ur striden mot det lag som innehållsmässigt dominerades av provspelare. Fast å andra sidan så var det säkert lättare för killarna i det vita laget, där de flesta känner varandra och där man är van med roller och uppgifter i en 4-3-3 uppställning. Något som inte nödvändigtvis var fallet för spelarna i det andra laget.

Lagen matchades på följande sätt (jag kan minnas fel på någon punkt och jag är inte heller säker på hur mittfält och mittbackar matchades med avseende på höger/vänster).

Vita Laget:
Målvakt: Ismail Diawara -94, Rynninge
Försvarare: Daniel Björnkvist -89, ÖSK – Anton Karlsson -89, Ulvåker – Robert Medvegy -89, Skiljebo – Andreas Ståhl -94, ÖSK
Mittfält: Adam Eriksson .-93, ÖSK – Fedja Jelecak -88, ÖSK, Kevin Larsson -94, ÖSK
Anfall: Samuel Frensborg -92, Karlslund – Miralem Malic -92, Arboga Södra – Anel Coralic -92, ÖSK
Ersättare: Albin Ek -93, ÖSK, Axel By -93, ÖSK , Filip Albertsson -95, ÖSK

Svarta Laget:
Målvakt: Daniel Sörby -92, Adolfsberg
Försvarare: David Rohlén -94, ÖSK – Gustav Hellman -92, Motala – Anton Westerlund -95 Köping – Pontus Nordenberg -95, Ålberga
Mittfält: Ahmed Yasin -91, Forward – Karwan Safari -92, Syrianska Kerburan – Christoffer Brandeborn -91, Skiljebo
Anfall: Pontus Karlström -91, Lillkyrka – Adam Botvidsson -89, ÖSK – Gabriel Somi -91, Örebro Syrianska
Ersättare: Pontus Jacobsson -91, ÖSK; Haris Karahmet -93, ÖSK; Niklas Svensson -90, ÖSK; Lucas Garmenius -95, Laxå

Målvaktsreserv för båda lagen: Claus Pedersen, som var den ende som inte fick spela någonting.

Det vita laget tog ledningen efter ca. en halvtimmes spel. Daniel Björnkvist drev upp bollen till kortlinjen, rundade sin back och spelade in den framför mål, där Anel Coralic tog emot och bredsidade inden. Några minuter senare gjorde Adam Eriksson 2-0 efter en genomspringning snyggt framspelad av Fedja Jelecak, som hittade precis rätt hål i det svarta lagets backlinje. Adam chippade sedan bollen över en liggande målvakt. Någon minut före halvtidspausen gjorde mittbacken Robert Medvegy det tredje efter en fast situation, där Daniel Sörby inte kunde få kontroll på bollen. I den andra halvleken gjordes båda målen av Arbogas Miralem Malic, som övertygade som snabb och löpvillig central spjutspets i det vita laget.

Förutom Malic övertygade (som vanligt) mittfältet i det vita laget. De behövde en halvtimme på sig för att mala ner motståndet, men efter det tog de över det mesta av spelet. Daniel Björnkvist körde som vanligt pendeltåg längs högerkanten och ställde till med en hel del problem för det svarta lagets vänsterförsvar.

I det svarta laget stod Ahmed Yasin upp bra  mot den vita övermakten och även Skiljebos Christoffer Brandeborn skötte sig fint så länge han orkade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.