Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM

110109. Damerna till final.
ÖSK Söders damer eller tjejer eller vad man nu skall kalla dem, hade inga större problem med att boka en plats i kvällens DM-final. Motståndarna från Frövi IK besegrades med 3-0. ÖSK Söder har till skillnad mot sina konkurrenter ett gediget lag, där ingen spelare faller ur ramen – något som inte kan sägas om motståndarna. Sådant fäller avgörandet även om matchtiderna är korta. Påfyllningen av talang från Glanshammar har dessutom höjt lagets prestationsförmåga ett eller kanske rentav två snäpp.

I semifinalen gick priset till matchens bästa spelare backen Linda Augustsson, förmodligen främst för hennes kraftfyllda frambrytningar. Anfallsmässigt märktes Matilda Hallgren för smålurigt spel och givetvis för sina två mål. Det tredje gjordes av Martina Andersson.

I finalen kl 17:00 väntar nu IK Sturehov – grannarna i de södra stadsdelarna. Ett påfallande ungt lag från Hovet imponerade genom att besegra IFK Kumla – om än först efter straffar.

110108. Damerna till semifinal.
ÖSK Söders damer eller tjejer eller vad man nu skall kalla dem, gick precis som jag trodde vidare till finalspelets slutspel. Kl. 10:00 möter de Frövi IK i finalsöndagens första match i Idrottshuset. Vägen till centrala Örebro blev faktiskt något besvärligare än jag trodde. Lördagens första match slutade mållös och oavgjord. IFK Kumla stod för motståndet och de försvarade sig riktigt bra. Kanske var det rent av turneringens två bästa lag som möttes? Svaret på den frågan får vi i morgon.

I lördagens andra match körde Södertjejerna sedan över sina motståndare från Laxå och vann med 6-0, vilket är rätt mycket med tanke på att speltiden bara var 12 minuter. Visserligen effektiva, men ändå. I den sista gruppspelsmatchen mot Lillån FK trodde jag på en upprepning av matchbilden från Laxåmatchen, men Lillån sprattlade emot riktigt bra och envisades med att bara ligga ett mål efter under större delen av matchen. ÖSKarna vann dock till slut tämligen komfortabelt med 3-2.

En klart lysande stjärna i samtliga tre matcher hos ÖSK Söder var glanshammarsförvärvet Stina Andersson, som vann gruppens skytteliga på tre mål, trots att hon spelade back.

Den andra semifinalen spelas mellan IFK Kumla och IK Sturehov.

ÖSK Söder Dam: Vidare till Idrottshuset!

110107.
I morgon lördag avgörs gruppspelet i damernas slutspel i (fjol)årets futsal-DM. På spel står platser i semifinalerna på söndag samt i förlängningen DM-tecken samt spel i SM-turneringen. ÖSK Söder kommer med ett starkt (hoppas jag) damlag och kommer med största säkerhet att ta hand om minst andraplatsen i sin grupp.  I kvalificeringsspelet var laget obesegrat (4 vinster och 1 oavgjord match) med målskillnaden 19-3.

DM-matcherna spelas i Mellringehallen, vilket inte direkt är stans mest centralt belägna arena, men har man vägarna förbi eller rent av råkar bo åt det håller så kan ett besök anbefallas.

Futsal Damer Slutspel Grupp 1
10:00 Lillån FK – Laxå IF
10:30 Örebro SK Söder – IFK Kumla
12:00 IFK Kumla – Lillån FK
12:30 Laxå IF – Örebro SK Söder
14:00 IFK Kumla – Laxå IF
14:30 Örebro SK Söder – Lillån FK

Futsal Damer Slutspel Grupp 2

11:00 IK Sturehov – HOIF
11:30 Frövi IK – Öfvre Adolfsberg FC
13:00 Öfvre Adolfsberg FC – IK Sturehov
13:30 HOIF – Frövi IK
15:00 Öfvre Adolfsberg FC – HOIF
15:30 Frövi IK – IK Sturehov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.