Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inget rödvitt för Daniel Björnkvist

110104.
Karlskoga-Kuriren skriver, att Degerfors har gjort klart med Carlstad Uniteds försvarsspelare Jonas Olsson. Däremot blir det inget spel hos värmlänningarna för Daniel Björnkvist, enligt tidningen.

101221.Forward är intresserade.
NA skriver, att BK Forward är intresserade av att knyta Daniel till sig.

101204. Inget besked från Degerfors.
I Degerfors kan man lägga en intensiv tränings- och testvecka till handlingarna, skriver Karlskoga-Kuriren. Man har haft hela sex testspelare på plats, kört ett antal träningspass samt spelat en testmatch. Resultatet för testspelarna blev att en fick nej direkt, två kommer att testas ytterligare en vecka och tre skickas hem med ett kanske (av olika anledningar) som slutomdöme. Daniel Björnkvist tillhör kanskekategorin. Till tidningen säger Degerfors tränare Patrik Werner beträffande Daniel:
– Med Björnkvist är inget klart åt något håll, men vi kommer att ta en ny kontakt i nästa vecka.

En av de spelare som fått förlängd testtid är Jonas Olsson från Carlstad United, som väl var Daniels konkurrent om backplatsen.

101130. Daniel Björnkvist provtränar med Degerfors.

ÖSK Ungdoms lagkapten Daniel Björnkvist är redo för nästa steg i fotbollskarriären.

I Örebros papperstidning och i en notis på Karlskoga-Kurirens nätupplaga nämns att ÖSK Ungdoms lagkapten Daniel Björnkvist provtränar med Degerfors denna vecka. Uppenbarligen har man från ÖSKs sida bedömt att Dajje inte är tillräckligt rutinerad för att på allvar vara med och konkurrera om den högerbacksplats som Patrik Anttonen lämnar öppen efter sig.

Att det blir spel i Degerfors är dock inte självklarhet. Med på provträningen är nämligen även Jonas Olsson från Carlstad United som testas för samma position. Av vad jag förstått så rör det sig om två olika spelartyper. Medan Olsson är en mittback som även kan spela till höger så är ju Daniel en högerback med bra speed som kan ta hand om alla arbetsuppgifter utefter högerkanten. Återstår att se vad Degerfors prioriterar högst.

Om det blir kontrakt och spel för Daniel i Degerfors så är det utan tvekan positivt för hans vidare utveckling. Bättre att spela regelbundet i Superettan än att kanske i bästa fall få hoppa in några minuter i månaden i allsvenskan. Bloggen håller därför tummarna för att det skall bli positiva besked efter provträningen.

Tillägg.
NA: Degerfors testar ÖSK-back

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.