Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gräsliga januariplaner för ÖSKarna

101222.
Hur har man råd att bara dra iväg sådär på två och en halv vecka till Turkiet, kan man undra? Dagens papperstidning har nog svaret. Både ÖSK och KIF Örebro slipper betala hyra för anläggningen under november och december månad, skriver NA. (Numera även för januari, gissar jag). Månadshyran uppgår för ÖSKs del till 250.000 kr. och KIFarna betalar 30.000 kr. Dessutom kan båda föreningarna få ett omkostnadstillägg på max 100.000 kr. Pengar som förmodligen till en del kommer att komma KIF HFK resp. ÖSK Ungdom till del eftersom lagen hyrt träningstider på Rosta Gärde och på Ekängsplasten.

Till tidningen säger Lennart Sjögren, att det kan bli aktuellt för provspelare att ansluta sig till lägret i Turkiet.

Ett frågetecken borde det vara för deltagandet från Nordins och Iron-Mikes sida. De skall ju iväg på landslagsturnén och den lyfter från Arlanda redan den 14 januari, så det är väl knappt det lönar sig att åka ner till Antalya eftersom de måste hem igen nästan med en gång. En som definitivt inte kommer att vara med är Alejandro Bedoya. Han kommer ju att träna i Carson City.

101221.
Hastigt och säkert också rätt lustigt har ÖSK fått lov att omdisponera sina träningsplaner. Istället för isig örebroplast blir det turkiskt naturgräs under två och en halv vecka i januari. Anledningen till detta är de förseningar som drabbat omplastningen av Behrn Arena. Enligt ett meddelande på klubbens hemsida kommer man att anslå perioden 9 – 26 januari för den turkiska utflykten.

De ändrade planerna får till följd att den planerade träningsmatchen mot IK Brage måste ställas in. (Men den hade väl inte givit så mycket ändå).

Beträffande det traditionella träningslägret i mars så kommer det att köras som planerat. Av allt att döma (enligt NA) verkar det som om även detta läger i år kommer att arrangeras i Turkiet.

1 kommentar – kommentera

Sven Bertilsson

Med facit i hand så blev det ju rätt lyckat med den försenade läggningen av plasten på BA….Hellre 3 v i Turkiet än 3 v i snöyran på BA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.