Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förbundsserierna spikade

101216.
Hos Rynninge är man duktigare på att läsa serietabeller än vad jag är. De har noterat att nytillkomna i serien är inte bara Assyriska BK utan även Jonsereds IF. De senare bytte div 2-serie med Torslanda IF. Varför förbundet ändrade på sitt eget förslag är oklart. Möjligen tyckte man att det var för mycket med tre nedflyttade div 1-lag i div 2 Norra Götaland medan man i Västra Götaland bara hade ett.

Jonsered spelade även förra året i den här serien (även om den då hette Västra Götaland) och hamnade då i tabellens mitt. Det andra nya laget, Assyriska BK, placerade sig precis ovanför det kvalstrecket. Med de förändringar som skett, där den moraliska seriesegraren fick sin div 1-plats och med nedflyttade Torslanda bortbytta, så verkar det väl som om konkurrenstrycket i serien minskat en del.

101215.
Nästa års förbundsserier
är nu fastlagda. Så här ser det ut för de lag som ÖSK-familjen har i det nationella seriesystemet (plus för några andra serier av intresse).

Div 1, Norra
Akropolis IF, Sundbyberg; Bodens BK FF; Dalkurd FF, Borlänge; BK Forward; IK Frej, Täby; Hammarby TFF; Karlstad BK; IFK Luleå; Sirius; Syrianska IF Kerburan, Västerås; Umeå FC;   Valsta Syrianska IK, Märsta; Vasalunds IF; Väsby United

Div 2 Norra Götaland
Assyriska BK, Västra Frölunda; Carlstad United BK; IK Gauthiod, Grästorp; Gunnilse IS; Götene IF; Jonsereds IF; KB Karlskoga FF; Rynninge IK; Skoftebyns IF, Trollhättan; Tibro AIK ; Ytterby IS, Kungälv; ÖSK Ungdom

Div 3 Västra Svealand
Arboga Södra IF; Dala-Järna IK; Karlslunds IF; FBK Karlstad; Köping FF; Ludvika FK; Nordvärmlands FF; Sköllersta IF; Strömtorps IK, Degerfors; IFK Ölme; IFK Örebro; Örebro Syrianska IF

Pojkallsvenskan Elit Mellersta
Carlstad United BK; Djurgården; GAIS; Hammarby IF; Jönköpings Södra IF; IFK Norrköping; Sköndals IK; IFK Uddevalla; Ursvik IK, Sundbyberg; Älvsjö AIK FF; Örebro SK; Örgryte IS

Div 2 Norra Svealand, damer
IFK Gävle; IK Huge, Gävle; Korsnäs IF FK, Falun; Stensätra IF, Sandviken; Strömsbro IF, Gävle; Västanfors IF FK, Fagersta; Västerås BK 30; Västerås IK; Örebro SK Söder; KIF Örebro DUFF

Genomgående verkar det väl som om det kommer att bli längre restider för ÖSK-lagen nästa år. Den största förändringen blir det väl för ÖSK Söders damlag, som ju i år bara behövda resa i distriktet och möta relativt hanterbara motståndare. Så de förstärkningar som laget fått från det nedlagda Glanshammarslaget kommer nog väl till pass.

I pojkallsvenskan så har örebrodistriktet bara två lag med nästa år. ÖSK som alltså tagit serien upp till Elitserien och Forward som spelar i div 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.