Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Porokara helt klar för Germinal Beerschot

101204.

Nu har Roni kommit upp på bild även på Germinal Beerschots officiella hemsida. I Beerschot finns det som sagt många stridiga viljor, vilket fotot väl illustrerar. Tre stycken klubb”potentater” till höger på bilden. Närmast Roni sitter den interimsutsedde tränaren Jacky Mathijssen, som väl var presskonferensens egentliga huvudperson. Roni håller sig närmast demonstrativt på sin egen kant.

Foto: belga

101203.
Germinal Beerschot gjorde idag klart med både en ny tränare (Jacky Mathijssen) och en finsk landslagsanfallare. Visserligen står det inget om anfallaren på klubbens hemsida ännu, men halvofficiella Gazet van Antwerpen rapporterar, att Roni skrivit på för tre och ett halvt år.

101130. Ur askan i elden?
Glen de Boeck, Roni Porokaras tilltänkte tränare i Germinal Beerschot har fått sparken efter att ha kallat klubbens hedersordförande och sportchef för lögnare. Dessutom har det inte gått så bra i ligan och klubbledningen, som dessutom verkar vara inblandade i något slags inbördeskrig, har således följt Plan A i manualen och givit sin tränare sparken. Det brukar ju sällan leda till något annat än högre omkostnader, men ledningen kan i alla fall känna sig handlingskraftig några veckor.

Roni beräknas komma till Antwerpen idag eller i morgon och man räknar med att han skall börja träna med laget denna vecka. (Han ville uppenbarligen inte missa något av sin ÖSK-semester). Helt klar verkar dock inte övergången att vara, eftersom Nieuwsblad.be skriver att han först denna vecka skall genomgå de sedvanliga läkarkontrollerna.

Om Roni skriver på sitt nya kontrakt och inte ångrar sig på nytt så tror jag att han kan se fram emot en väldigt ”intressant” tid hos Antwerpens krisklubb. Personligen tror jag nog att det den här gången skulle kunna vara motiverat att ångra sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.