Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rörigt med Porokara

Germinal Beerschot vet nog hur det kan gå när Roni skall skriva kontrakt.

 

Det verkar rörigt med Roni Porokaras övergång till Germinal Beerschot. Johan Arvidsson på NA klagar i tidningens kollektiva sportblogg över att han ingenting får veta.  Inte för att det överraskar (rörigheten alltså – inte Arvidsson).

På GBs hemsida finns det ännu ingenting som bekräftar övergången. Men klubbens tränare Glen De Boeck har i någon veckas tid sagt, att han räknar med att kunna använda sig av Ronis fotbollskonster redan nästa vecka. Senast i förrgår till Fotgoal.net (Porokara bientôt disponible pour De Boeck). Att spelklarheten skulle kunna gå så snabbt beror på att Roni inte är bunden till ÖSK längre än till den 30 november.  Kontraktslösa spelare kan få dispens att börja spela i Belgien med en gång – de behöver inte vänta på att vinterfönstret skall öppnas.

Frågan är dock om Roni för närvarande är  i spelbart skick. Han lär nämligen vara (eller möjligen ha varit) i New York på semester. Det har nog inte blivit så mycket träning för hans del sedan allsvenskan slutade för en knapp månad sedan. Utlandsvistelsen kan möjligen även vara anledingen till att han inte varit tillgänglig för att skriva på kontraktet, varför hans nya klubb inte törs lägga ut nyheten. De har väl koll på vad som hände i Israel i vintras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.