Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Astrit Ajdarevic – efterskörd

Det har givetvis skrivits en hel del efter Astrit Ajdarevics överraskande övergång till IFK Norrköping. Östgötarna konkurrerade ut inte bara ÖSK utan även bland annat Malmö FF och någon eller några italienska klubbar genom ett bud som totalt kostar klubben 10 mkr. Väl använda pengar? Det återstår nog att se.

101127.
Astrit gästar Fotbollskanalens Ekwall och Lund och försöker utan någon större framgång förklara varför han gick till Norrköping i stället för att stanna i Örebro. Ordet pengar vill han dock inte använda.

101114.
Folkbladet: ”En tidningsanka”
Norrköpings Tidningar: IFK förnekar summorna för Astrit

101113.
NA: Astrits tio miljoner skäl lämna ÖSK
NA: Astrit: ”Inte mitt fel jag flyttar”
NA: Sjögren: ”Jag förstår oron”
Folkbladet: ”Det här ger eko”
Folkbladet: Här är nya stjärnan
Folkbladet: Peter Hunt: ”Ingen billig affär”
Norrköpings Tidningar: ”Norrköping tror på mig”
Expressen: $uperlönen – Astrit klar för Norrköping
Alvbågebloggen: Astrit säger god jul (text och video)
Samba från Gnällbältet: Prioriterar ni rätt Peking?
Svartvitt: Ajdarevic får superlön – bland de högsta i Allsvenskan

3 kommentarer – kommentera

Mackan

Hoppsan, riktigt tråkigt att ÖSK förlorar en sådan talang. Men om summorna stämmer så är det nog riktigt att avstå en kontraktsförlängning. Men känns som att IFK tar en väldigt stor risk på en väldigt oprövad spelare som inte har speciellt mycket seniorfotbollsrutin. Tycker ÖSK har ett mycket spännande mittfält till nästa säsong med Gerzic, Bedoya, Berger och Nilsson m.fl. Tror du någon av de två senare slår igenom 2011?

Ficedula hypoleuca

Jag är nog rätt tveksam beträffande båda. Jag tycker fortfarande att det finns en hel del som Erik skulle behöva bättra på defensivt för att han på allvar skall kunna aspirera på en startplats i ett allsvenskt lag. Dessutom skulle han nog generellt behöva få in lite mera sting i sin löpning. Det ser allt som oftast rätt lufsigt ut.

Berger har jag egentligen ingen uppfattning om än. Han är oprövad på den högsta svenska nivån. Jag såg honom spela med Carlstad United då de mötte Forward i höstas. Då var han nästan totalt osynlig. I och för sig hade han fått ta hand om den offensiva rollen på mittfältet och den passade honom inte så bra. Han fick inte speciellt mycket boll att jobba med, men det kan ju till en del bero på medspelarna också.

Jag skulle nog tro att både Per Johansson (som överraskat positivt på mig i höst med sin energi) och Denis Abdulahi gå före Berger och Nilsson i dagsläget.

Mackan

Ah, glömde Per, hur kunde jag det. Tycker också han varit en mycket frisk fläkt under hösten och hoppas verkligen att han blir kvar. Men undrar vilken roll på mitten som passar honom bäst. Kanske kan det bli en trio på mitten med Nordin som defensiv ”Pirlo” bakom löpandes Per och Bedoya 2011. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.