Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

GAIS borta – ingen önskemotståndare

I morgon möter ÖSK GAIS i en match där ÖSK vid vinst skulle kunna ta ett rejält steg i riktning mot Europa. Detta tack vare Elfsborgs klena hemmainsats mot Helsingborg i går kväll.  Vinner ÖSK så kommer gapet ner till Elfsborg på fjärdeplatsen nästan att göra skäl för sitt namn. Då kommer det nämligen att skilja 5 poäng med tre omgångar kvar att spela och ett sådant försprång bör till och med ett lag som ÖSK förmå att förvalta på ett tillräckligt bra sätt.

Men först måste som sagt GAIS besegras på bortaplan. Detta är en uppgift som ÖSK tyvärr inte gått i land med någon enda gång under 2000-talet. Lagen har mötts fyra gånger och ÖSKs poängmässiga behållning från dessa fyra matcher är en ynka poäng. År 2005 möttes lagen i Superettan och då vann GAIS med 1-0. Två år senare möttes lagen i Allsvenskan och då blev resultatet 1-1. ÖSKs målskytt i den matchen var Nedim Halilovic. (Så länge sedan är det alltså sedan ÖSK gjorde mål och tog poäng av GAIS på bortaplan). År 2008 och 2009 uppvisade riktiga bottennapp sett med ÖSK -ögon. Båda åren förlorade ÖSK med 3-0 i tillställningar som inte var alltför muntra.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.