Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Stupet nära för Forward

Efter ytterligare en tveksam insats har Forward, med en match kvar att spela, hamnat på fel sida nedflyttningsstrecket. Förlusten mot Carlstad United var rättvis om än kanske ändå något oturlig. Gästerna hade det mesta och det bästa av spelet i första halvlek men fick ändå lite väl lättvindigt en tidig ledning i matchen (minut 8) efter det att Adis Maglic lobbskjutit bollen över Forwards 17-årige målvakt Jacob Rinne. Det var väl på gränsen till en målvaktstavla. En kvart senare får så CU en rätt billig straff från en situation som inte verkade innebära något egentligt hot mot Forwards mål. Maglic tog straffen och satte den till synes säkert. I den tredje övertidsminuten i första halvlek reducerar Chriss Henriksson, då han vid första skarvtouchar  in en frispark från Peter Olsson.

I andra halvlek pressade Forward hårt mot CUs mål, men fick aldrig bollen i mål. Kanske för att det väldigt sällan handlade om några organiserade anfall utan mestadels om försök att på något sätt få in bollen efter inkast, hörnor och frisparkar från Peter Olssons händer och fötter. Men det gick inte, även om det såg tilltrasslat ut några gånger. Forwards fortsatta div 1-öde har nu placerats i andra lags händer. En vinst i den sista matchen borta mot Valsta Syrianska räcker inte längre för förnyat kontrakt. Men som Forward spelar nu finns det väl inte så mycket som tyder på att de skall kunna besegra valstasyrianerna.

ÖSKs nyförvärv Emil Berger märktes inte speciellt mycket. Det han gjorde var vårdat så när som på tacklingarna, som ofta var vad man brukar kalla resoluta. Men han spelade förmodligen inte på sin bästa position. CU ställde upp med en 4-2-3-1 uppställning och Berger hade placerats centralt i 3:an, där han hade svårt att göra sig spelbar. Han gör sig säkert bättre i en destruktiv uppsamlande roll.

Målgöraren Adis Maglic, som ju sagt att han gärna vill till ÖSK, är en snabb kantspelare som gärna utmanar. Han borde helt klart vara intressantare för ÖSK än vad Danny Perssson är/var. ÖSK hade för övrigt en mindre delegation på plats i form av Tage Liljesson, Magnus Sköldmark och Håkan Juhlin. Om de var där för att kolla in Berger, titta på Maglic eller på någon av forwardtalangerna vet jag ej. Beträffande Forwards talanger så undrar jag vad Thomas Bengtsson har emot Josef Ibrahim. Mot Östersund fick han inte spela alls och mot CU kom han in med ca. en kvart kvar att spela. Han har ju de kvaliteter som skulle ha behövts för att dyrka upp CUs försvar spelvägen.


Med två matcher kvar att spela kan Forwards div 1-öde komma att avgöras i morgon. Då möter laget nämligen Carlstad United – ett annat av bottenlagen – i en typisk sexpoängare. Vid vinst är kontraktet mer eller mindre säkrat. Vid förlust är risken uppenbar att Forward får göra sällskap med ÖSK Ungdom och Rynninge i nästa års div 2-serie. Förhoppningsvis klarar Forward av att klara sig kvar – örebrofotbollen mår bra av att ha lag så högt upp i seriesystemet som möjligt.

 

För svartvita supportrar finns det en extra anledning att besöka Trängen i morgon. Hos gästerna har som bekant ÖSKs kommande nyförvärv Emil Berger spelat under hösten. Det är dessutom möjligt att det kan komma att finnas en ÖSKare på planen även hos Forward. Per Johansson har ju kunnat gästspela hos dem under andra halvan av spelåret. Frågan är dock om man från ÖSKs sida törs släppa iväg Per med tanke på skadesituationen i A-truppen.

BK Forward: Inför BK Forward – Carlstad United
Carlstad United: 16/10 Forward – CU
Nya Wermlandstidningen: Fotbollshelg med nervdarr

Rent formmässigt talar nog det mesta tyvärr för att det skall bli bortaseger. CU har precis som förra året fått bättre ordning på spel och poängfabrikation under hösten och har imponerat med fyra vinster, en oavgjord och bara en förlust på sina matcher under september och oktober. Forwards höstform är mera tveksam och laget har inte övertygat i sina senaste matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.