Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Forward i knipa

Forward har tre matcher kvar i årets div 1. Tre matcher vilka med tanke på lagets tabellplacering nog alla tre skulle kunna karaktäriseras som ödesmatcher. Idag möter man på bortaplan Gröndal – ett mittenlag i serien som väl inte har så mycket att spela för förutom en önskan att avlägsna sig några poäng till från bottenstriden. Forward har vad det verkar något av ett idealläge att rycka ifrån bottenstriden en del (om laget vinner). Jumbolaget Boden tog poäng av Östersund som alltså fortfarande ligger en poäng efter Forward men nu med en match mer spelad. De andra två lagen under strecket (förutom Boden) är Carlstad United och Syrianska-Arameiska. De möter Syrianska Kerburan resp. Sirius, vilka just nu slåss om seriens kvalplats och inte lär vara så pigga på att släppa ifrån sig några poäng i onödan. Vinst för Forward i eftermiddag och läget kan plötsligt se betydligt bättre ut.

Av den spelartrupp som Forward aviserat på sin hemsida framgår, att man till denna match ånyo lånat in Per Johansson från ÖSK. Med tanke på den goda form Per visat på sistonde så bör detta kunna vara en bra förstärkning i Forwards jakt på ett förnyat div 1-kontrakt.

Resultat: Forward torskade med 2-0 i en match som nog var jämnare än så. 0-0 i halvtid och ett andra gröndalsmål på övertid. Nu är laget beroende av hur det går i de andra bottenmatcherna.

Carlstad United slog Syrianska Kerburan med matchens enda mål och sätter press på bottenkollegerna. Östersund trillade ner under strecket och alla de mellansvenska lagen håller tummarna för att de skall ligga kvar där. Forward och CU har nu lika många poäng, men Forward går före tack vare en överlägsen målskillnad. Nästa lördag möts de två lagen på Trängen i en riktig klassisk sexpoängare. CUs seger betyder dessutom att Sirius bara behöver en poäng till från de återstående två matcherna för att säkra en kvalplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.