Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvällens landslagsfotboll

Sveriges U21-landslag kvalspelar ikväll mot Schweiz  med förhoppningen att kunna gå vidare till U21-finalspelet i Danmark i juni nästa år.  Med i den svenska truppen finns som bekant Michael Almebäck,  som under de senaste matcherna fått stå tillbaka för Helsingborgsduon Marcus Nilsson och Joel Ekstrand. Eftersom Ekstrand är avstängd i kväll ökar givetvis möjligheterna för Almebäck att få speltid. Kvällens match direktsänds av TV10 med start kl. 20:00. Avspark sker en kvart senare.

Tillägg: Iron-Mike ingår i kvällens startelva.

Resultat: Sverige förlorade med 4-1 mot en motståndare som verkade ha en man mer på planen. Men det hade de inte – schweizarna var bara mycket mer rörliga än svenskarna som aldrig fick till någon press på motståndarna. Almebäcks insats var väl inte heller något vidare. Han verkade inte ihopspelad med sin mittbackspartner och såg bitvis tveksam ut i brytningssituationerna. Han spelar knappast i returmatchen då Joel Ekstrand är tillbaka.


I kväll möter även Sveriges P19-landslag Österrike på bortaplan i en vänskapsmatch. Med i den svenska truppen finns Marcus Astvald och Astrit Ajdarevic. Matchen spelas i Wien och börjar kl. 19:00.

Tillägg: Både Mackan och Astrit finns med i den svenska startelvan – om än inte på helt vana positioner. Eftersom landslaget ställer upp i en 4-4-2 uppställning blir det jobb som högerbreddare på mittfältet för Mackans del, medan Astrit tilldelats uppgiften som en av lagets två anfallare. Målet försvaras av örebroaren Oscar Jansson.

Sveriges startelva:
1 Oscar Jansson – 2 André Calisir, 3 Marcus Törnstrand, 4 Ludvig Öhman, 5 Jonathan Asp – 6 Marcus Astvald, 7 Sebastian Carlsén, 8 Jakob Johansson [K], 9 Simon Helg – 10 Astrit Ajdarevic, 11 Magnus Eriksson.

Ersättare: 12 Marcus Sandberg – 13 Tim Björkström, 14 Richard Magyar, 15 Elmin Nurkic, 16 Johan Eiswoldh, 17 Viktor Lundberg, 18 Pontus Engblom, 19 Emil Forsberg, 20 Philip Hellqvist.

Svenska Fotbollförbundet: P90/91: Startelvan mot Österrike

Resultat: Sverige och Östrrike spelade 1-1 i den första matchen. Astrit utvisad efter två gula redan i den 51. minuten. Mackan varnad efter en kvart och utbytt efter en dryg timme.

NA: Ajdarevic utvisad när Sverige kryssade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.