Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Osäkert in i det sista

Talangtruppen reser idag till Järvafältet för årets (förhoppningsvis) sista tävlingsmatch. I en extremt jämn serie kan laget vid vinst och fördelaktiga resultat i övrigt lägga beslag på seriens fjärdeplats. Men går det dåligt på alla fronter så blir det plats tio med kvalspel kommande två helger. Faktum är att hela åtta av seriens 12 lag på ett eller annat sätt är inblandade i striden kring de nedre strecken.

ÖSK Undoms utgångsläge är bra såtillvida att man går in i omgången med fem lag ner till den hemska kvalplatsen, där Karlslund nu parkerar. Men utgångsläget är kanske det sämsta eftersom motståndet – seriesegrande Akropolis – nog kommer att bjuda på kvalificerat motstånd. Dessutom har ungdomarnas höstform inte alls varit bra. Av de senaste sex matcherna har fem slutat med förlust och den enda knappa vinsten kom mot avsågade Vallentuna.

Hur truppen ser ut inför denna ödesomgång väljer man från ÖSKs sida att mörka. Ingen uppgift finns på klubbens hemsida. Fast egentligen handlar det nog inte så mycket om att mörka som om en oförmåga att få fram och ut informationen. Hos Akropolis lär ÖSKarnas namn hur som helst bara vara namn utan någon djupare innebörd. Eftersom A-truppen samtidigt reser till Göteborg för match mot Häcken lär det inte blir så många lån från A-truppen . De spelarna skall säkert värma bänk på Hisingen i stället. Lika bra är nog det – för det är sällan som A-truppsförstärkningarna inneburit någon egentlig förstärkning. Det har helt enkelt blivit för splittrat med nya spelare som är matchotränade och inte inspelade med laget. Undantaget är Johannes Skoglund som verkar att ha hamnat i Sixtens frysbox, men som varit mycket nyttig i talanglaget. Han saknades dock förra helgen av okänd anledning,

Andra nyckelmatcher i omgången är framför allt Karlslund – Enskede på Karlslund Arena och FC Gute – Eskilstuna City. KIFarna behöver en poäng för att i alla fall säkra kvalplatsen. Gutarna är (relativt) starka på sin dåliga hemmaplan och kan mycket väl slå Peders Ståhls City. Det kommer att bli en oviss och spännade söndagseftermiddag runt de flesta av eftermiddagens arenor.

Akropolis IF – ÖSK Ungdom
Akalla BP, Kista 3 oktober kl 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.