Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sanningens ögonblick närmar sig

Tredje omgången från slutet i Div 2 Södra Svealand skall spelas i helgen. Fortfarande har ingen av de feta damerna, som bevakar det övre resp. nedre strecket, tagit ton på allvar, även om fastställandet av Vallentunas jumboplats efter förlusten mot ÖSK Ungdom i alla fall gav upphov till en mindre harkling.

Möjligheten är dock rätt stor, att årets seriesegrare kan komma att koras på lördag. Då möts nämligen seriens etta Akropolis och tvåa Enskede. Allt utom en förlust för Akropolis innebär att de vunnit serien med två omgångar kvar att spela. Men i den här serien är det sällan som något går enligt Plan A, så en Enskedeseger är inte alls omöjlig.

I seriens bottenregioner är allt fortfarande ovisst så när som på att Vallentuna numera är borta ur leken. Vallentuna som för övrigt – som för att illustrera hur oviss denna serie är – så här långt är det enda lag som klarat av att ta fyra poäng av de blivande (?) seriesegrarna Akropolis. Kanske berodde det på underskattning från grekernas sida, men sådana poäng räknas ju som bekant också.

I och med förra veckans seger tog sig ÖSKs talanglag upp på rätt så fast mark. Det värsta som nu skulle kunna hända är att laget hamnar på kvalplats, men då är det mycket som skall gå snett. Om man lyckas vinna mot Eskilstuna City, så är laget definitivt klart för div 2 även nästa år.

Peder Ståhls City började årets seriespel starkt och var till att börja med med och nosade på topplaceringarna. Sedan råkade de dock in i en prestationsmässig svacka under sommaren och förlorade sex matcher på raken. Laget sjönk som en sten i tabellen, men har nu börjat få ordning på grejorna igen. De senaste tre resultaten är faktiskt riktigt imponerande. Vinst på bortaplan över starka lag som Farsta och Nyköping samt oavgjort hemma mot Enskede. Allt tyder således på att formen för närvarande är god hos City.

ÖSK Ungdom ha haft det rätt jobbigt på slutet. Efter tre förluster tog man i den senaste omgången på hemmaplan en något nervös seger mot jumbolaget Vallentuna efter två snygga mål av Anel Coralic.

På sin hemsida aviserar ÖSK, att följande trupp får bege sig till Eskilstuna:
Andre Almstedt-Molnar, Adam Botvidsson, Daniel Björnqvist, Axel By, Nils Carlson (mv), Anel Coralic, Adam Eriksson, Pontus Jacobsson, Fedja Jelecak, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Claus Pedersen (mv), Johannes Skoglund, Andreas Ståhl och Nicklas Svensson.

En på det hela taget väntad trupp där i första hand de två A-truppsspelarna Boris Lumbana och Henri Belle saknas. Jag förmodar att de har fått  varsin plats i lördagsbussen till Halmstad.

Med tanke på den form lagen visat under de senaste matcherna och Citys mer akuta poängbehov så tror jag, att ÖSK Ungdom kommer att få det tufft och nog bör vara nöjda om de får en poäng med sig hem till Örebro.

Eskilstuna City – ÖSK Ungdom
Tunavallen den 18 september kl. 14:oo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.