Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK testar norrländsk skyttekung

100918. Västerbottens Folkblad: ”Söker ny nummer nio”

Danny Persson. (Fotot från Umeå FCs hemsida)

Västerbottens-Kuriren skriver idag, att ÖSK är intresserade av att få en närmare titt på Umeå FCs skyttekung Danny Persson. Kontakt med klubb och spelare har tagits och Persson kommer till Örebro för några provträningsdagar i mitten av oktober.

Persson ser väl inte riktigt ut som en typisk värvning för allsvenska lag. Han har redan hunnit bli 26 år och studerar ”i det civila” till civilekonom på Umeå Universitet.

Efter 20 spelade omgångar leder Persson norrettans skytteliga med 14 fullträffar (och ett okänt antal halvträffar). Toppen på skytteligan ser för övrigt inte helt obekant ut för örebroögon. Tvåan Mattias Mete (12) provtränade med ÖSK för två år sedan, medan Johan Pettersson (11) och Herish Kuhi (9) som kommer närmast efter båda har spelat för klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.