Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Efterlängtad vinst för talangerna

Dribblingskungen Anel slog till mot Vallentuna och gjorde ÖSKs två mål. Här i en träning för några veckor sedan tillsammans med Adam Botvidsson.

Dålig planering gjorde att jag missade lördagens hemmamatch mot Vallentuna. Men inte hade jag kunnat föreställa mig att den skulle bli en kritisk match för ÖSK Ungdoms förhoppningar om att hänga kvar i tvåan.

ÖSKs talanger kunde hur som helst vända sin förlusttrend med tre mindre lyckade resultat på rad och besegra seriejumbon med siffrorna 2-1. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men jag har en känsla av att Vallentuna egentligen är ett bättre lag än vad tabellplaceringen antyder. Men laget har åkt på alltför många uddamålsförluster för att de skulle klara av att hänga kvar. Dagens förlust mot ÖSK Ungdom blev den match som slutgiltigt beseglade deras öde. Nu kan de inte ens i teorin klara sig kvar i serien.

ÖSKs mål gjordes båda av den i andra halvlek inbytte AnelCoralic. Henri Belle fick den första, men inte mer eftersom han lär vara med i matchtruppen mot Djurgårdens IF i morgon. Under sina 45 minuter på plan hann Anel med att ge ÖSK ledningen två gånger. Målen var av allt att döma typiska Anel-mål. Det första skruvade han in i bortre och det andra var en dribblingsraid avslutad med en rundad målvakt. Ibland kan det väl bli lite väl mycket dribbling från Anels sida, men den här gången verkar han ha funnit den rätta balansen.

I en kommentar till matchen på ÖSKs officiella plussar Håkan Juhlin för Nils Carlsson i målet (vilket verkar innebära att Nils tagit tillbaka platsen som förstemålvakt igen), Boris Lumbana som mittback (igen) och Viktor Lindqvist som mittfältsmotor.

Vinsten innebär att ÖSKs talanglag ”bör” vara klara för div 2-spel även nästa år. Men i den här serien kan i princip alla lag vinna så osvuret är bäst. Efter söndagens möten vet vi mera – en nyckelmatch i det avseendet är Karlslunds bortamatch mot Värmbol. Bloggen håller sina tummar för en KIF-seger.

ÖSK: Viktig seger för ÖSK U
NA: Anel sköt ÖSK mot nytt kontrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.