Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust mot Bissarna

Adam Eriksson var nära en kvittering efter ett individuell genombrott men närmare än nära kom varken han eller hans lagkamrater mot Nyköpings bissar.

ÖSKs talanglag hade inte fru Fortuna (och inte domaren heller) med sig då Nyköpings bissar besökte Behrn Arena. På hemmaplasten brukar ÖSKarna inte ha några problem med att bestämma takten, men lördagsmotståndarna hade gjort sin hemläxa. Under första halvlek hade hemmaspelarna påtagligt svårt att få i gång något ordnat spel. Bissarna pressade högt och aggressivt och gav inte hemmalaget den tid de behövde för att organisera anfallsspelet.

Tidigt straffmål för gästerna.
Matchen inleddes i högt tempo av bissarna och redan efter 25 sekunder hade de en boll bakom ÖSKs mållinje. Ett inspel från kanten som direktskarvades i mål orsakade några sekunders jubel innan målet blev bortdömt för offside. Gästerna behövde dock inte vänta så värst mycket längre innan de hade begåvats med ett regelrätt mål. Efter 12 minuter missade Claus Pedersen en rensning efter en klen bakåtpass och träffade  i stället en anfallare. Claus fick se ett kort som nog lika gärna hade kunnat vara rött som gult. Den efterföljande straffen satte bissarnas lagkapten Magnus Karlsson hur säkert som helst.

Nicklas ”knockad”.
Efter målet  får ÖSK succesivt något bättre grepp om spelet, men inget av lagen har några riktigt heta målchanser. Med knappa 10 minuter kvar får Nicklas Svensson en armbåge (tror jag det var) i huvudet i samband med en luftduell. Nicklas går av planen och ser halvgroggy ut, men han kommer in igen någon minut senare. Något spel i andra halvlek blir det dock inte för hans del utan det blir mångsysslaren Boris Lumbana, som får hoppa in som mittback.

Bissarna allt tröttare.
ÖSK gör sedan en betydligt bättre andra halvlek. Nyköpingsspelarna blir allt tröttare och ÖSKarna börjar att rulla boll på det sätt man är van att se laget. Henri Belle som i första halvlek mest kört fast i alltför långa dribblingar vållar stora problem för gästernas försvar längs vänsterkanten och det är ytterst nära vid några tillfällen att hans inspel kan konverteras till mål. Nyköpingsspelarna är väldigt trötta i slutet av matchen, men deras något ojämne målvakt (tappar de lätta men stoppar de svåra skotten) lyckas på något sätt försvara de tre poängen.

Missad straff avgör matchen.
Matchen avslutas sedan med en präktig domarmiss. Adam Botvidsson fälls i straffområdet och samtliga inblandade parter verkar för en gångs skull vara helt överens om att förseelsen var lika solklar som den som föregick ledningsmålet. Men domaren törs inte ge straffen på övertid och Nyköpings Bissar kan resa hem med en trepoängare. Vinsten för bortalaget var dock inte helt orättvis. Gästerna dominerar stora delar av första halvlek och under ÖSKs press i andra halvlek hade de några riktigt bra målmöjligheter efter snett-inåt-bakåt passningar i ÖSKs straffområde.

Plus för Henri, Adam och Boris.
Efter matchen tyckte Håkan Juhlin, att laget gjorde en riktigt svag insats under de första 20-25 minuterna. Under andra halvlek var spelet sedan betydligt bättre och Håkan valde att plussa för Henri Belle, Adam Erikssons mittfältsarbete och Boris Lumbanas mittbacksspel. (Vem vet – det kanske trots allt är mittback som Boris skall bli, när han blir stor. Han ser väldigt bekväm ut i den rollen).

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Nyköpings BIS 0-1 (0-1)
13. 0-1 Magnus Karlsson

Publik: 13 (officiellt), ca. 50 (inofficiellt)

Varningar: Claus Pedersen (fällde anfallare)

Laguppställning:
Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnkvist (k), Nicklas Svensson (46), Pontus Jakobsson, Axel By (62)
Mittfält: Johannes Skoglund, Adam Eriksson (defensiv), Gustav Källberg
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak (83), Henri Belle

Ersättare: Nils Carlsson (mv), Anel Coralic (83), Kevin Larsson, Boris Lumbana (46), Arad Mianigivi (62), Lucas Oskarsson, Andreas Ståhl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.