Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nyköpingsbissar på örebrobesök

Efter en stark start på höstsäsongen med fyra segrar på raken verkar det ha kommit en del grus i ÖSK Ungdoms fotbollsmaskineri. De två senaste matcherna har slutat med förlust och de talangfulla ÖSKarna skulle nog behöva en vinst igen för att förbättra tabellpositionen. Målsättningen för denna den första säsongen i tvåan har varit att säkra nytt kontrakt, en prestation som borde ha varit avklarad när laget tilldelades sin 26:e poäng efter 4-0 segern mot Värmdö. Men den här säsongen har inte varit som andra och frågan är om det inte kommer att behövas någon seger ytterligare för att man skall kunna vara helt på den säkra sidan. Bottenlagen i tabellen har ”ovanan” att turas om att ta poäng och avståndet ner till Karlslund, som för närvarande ligger på kvalplats, är bara sex poäng då det återstår fem omgångar att spela.

ÖSKs talanglag förberedde sig för matchen mot Nyköping med en lätt träning på fredagskvällen. Här är de Nicklas Svensson som koncentrerar sig inför en nick.

Läget i ÖSK-truppen är förhållandevis gott och av de spelare som brukar förekomma i Håkan Juhlins startelvor är det väl egentligen bara Viktor Lindqvist som saknas. Viktor fick sitt tredje gula kort i förra helgens bortamatch mot Enskede och är således inte spelbar denna veckan. Men i övrigt ser det rätt bra ut och för första gången på länge kan man komma till spel med en trupp, som inte behövt drygas ut med spelare från ÖSK Söder. På ÖSKs officiella hemsida har följande spelartrupp aviserats:

Henri Belle, Daniel Björnqvist, Adam Botvidsson, Axel By, Nils Carlson (mv), Anel Coralic, Adam Eriksson, Pontus Jacobsson, Fedja Jelecak, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Boris Lumbana, Arad Mianigivi, Lucas Oskarsson, Claus Pedersen (mv), Johannes Skoglund, Andreas Ståhl, Nicklas Svensson

Ny i truppen är vänsterbacken Arad Mianigvi. Här tränar han tillsammans med Viktor Lindqvist.

Med Johannes, Henri och Boris kommer tre man ”ner” från A-truppen, även om Boris väl på sätt och vis känns som en av de egna trots att han tränat med A-truppen i snart ett år. Ett nytt namn i truppen är Arad Mianigivi som registrerades i klubben för någon vecka sedan. Arad kommer från botkyrkaklubben Konyaspor. Han är född 1992 och beskrivs som en bollskicklig vänsterback. På sin position har han dock hård konkurrens från både Axel By och Andreas Ståhl så det är inte alls säkert att det blir någon speltid för hans del.

Nyköpings BIS ligger en poäng och en placering före ÖSK i serietabellen. Ett tag såg det faktiskt ut som om laget skulle kunna utmana på allvar om serieledningen, men de senaste matcherna har inte gått så bra och laget har nu fallit tillbaka till seriens ingenmansland. Precis som ÖSK vill man nog helst ta några poäng till för att inte riskera att hamna i en alltför pressad situation under slutomgångarna.

Nyköpingslaget kommer till Örebro med seriens bästa försvar, men också med det anfall som med undantag av Vallentuna och FC Gute på nedflyttningsplatserna gjort minst antal mål. Deras målskillnad 20-16 kan jämföras med ÖSKs 31-28. Så frågan är kanske om det blir ÖSKs offensiv eller Nyköpings defensiv som kommer att sätta sin prägel på matchen. Vårmötet i Nyköping var definitivt ingen målorgie utan slutade 1-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.