Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ovisst inför Enskede

Jag har tyvärr inte så mycket att skriva inför den här matchen eftersom jag inte haft möjlighet att titta på någon av träningarna. Men det mesta pekar väl på att det som vanligt blir en rätt uttunnad trupp som åker till Stockholm för att göra upp med Enskede om de tre poängen som en lycklig segrare kan inkassera.

Trepoängare hägrar.
För båda lagen ter sig nog poängen rätt lockande. För Enskede innebär de förmodligen den sista chansen att haka på i toppstriden ifall Akropolis vinner igen. För ÖSKs talanglag så skulle ytterligare en seger innebära, att man definitivt får fast mark under fötterna och att div 2-kontraktet är bärgat. Jag har visserligen tidigare skrivit att historiskt sett borde 23 poäng räcka och ÖSK Ungdom har redan 26. Men i den här tokiga serien kan bottenlagen få för sig att börja vinna.

Varför inte ett kryss (till)?
Bortsett från lagens önskemål om vinst finns det en hel del som talar för att resultatet kan bli oavgjort. Enskede är seriens kryssgladaste lag och hela åtta av deras 16 matcher har slutat med delad poängskörd. ÖSK Ungdom med fem oavgjorda delar andraplatsen i den oavgjorda ligan med några andra lag. Oavgjort 2-2 blev det då de två lagen möttes på Behrn Arena. ÖSKs talanger verkade ha segern i ett säkert grepp, men lik förbannat kvitterade Enskede på övertid av övertiden genom att nicka in en hörna vid bortre stolpen. (Surt var det då. Jag fick inte ens fotografera matchens tvåmålsskytt Fejda Jelecak).

Mera anfallskraft?
I den förra matchen mot FOC Farsta satt ÖSKs två främsta målskyttar Fedja Jelecak och Adam Botvidsson på läktaren (sjuk resp. avstängd). De bör vara tillbaka och spelbara vilket gör att Håkan Juhlin kan flytta tillbaka Johannes Skoglund till mittfältet, om han nu får låna honom av Sixten med tanke på att A-laget spelar redan i morgon. Det kan nog behövas eftersom Adam Eriksson fick en känning i en lårmuskel och Boris Lumbana väl inte heller är tillgänglig efter sin skada en besvärlig lårkaka).

Bra vore det också om Henri Belle kunde  vara tillgänglig. Jag tyckte att han gjorde bra ifrån sig även om han var lite väl bollkär i matchen mot Farsta. Men igen – om han är tillgänglig beror på Sixtens planer för A-truppen. Fast å andra sidan – om trion Anel, Fedja och Adam B är tillgängliga så finns det anfallskraft så det räcker.

Säkert i det bakre försvaret.
För de bakre regionerna är problemen mindre. Backlinjen har övertygat hela säsongen och nu finns dessutom Lucas Oskarsson tillgänglig som inhoppare både som ytterback om det skulle behövas.

Matchen spelas på Enskede IP med avspark kl. 19:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.