Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Toppmatch på Behrn Arena

ÖSK Ungdom har haft en stark inledning på höstsäsongen och kan se tillbaka på fyra raka vinstmatcher. Någonting som inte direkt förvånar de som följt laget under några år. Det brukar nämligen alltid vara så – all träning som truppen får ger färdighet, vilket märks extra mycket om man har en trupp där huvuddelen fortfarande ännu inte nått tjugoårsstrecket.

Revanschdags.
Idag ställs serietvåan mot serietrean och ÖSKs unga talanglag möter en motståndare som i mångt och mycket påminner om dem själva. Även FOC Farsta gick upp från trean till tvåan inför denna säsong. De har en ung och talangfull trupp, även om medelåldern verkar att ligga något högre än hos ÖSK. Slutligen så är inte konstgräs ett ovant underlag för laget – det har de hemma på Farsta IP också. I vårmatchen besegrade Farsta ÖSK med hela 4-1, vilket är säsongens största förlust. Så det finns en hel del revansch att utkräva.

Lätt träning stod på programmet då talangtruppen förberedde sig för matchen mot Farsta. Här är det Kevin Larsson, Lucas Oskarsson och kapten Björnkvist som kör kvadraten. Med ryggen mot så är Bert Dimberg på väg för att hämta ytterligare en bortsparkad boll.

Akropolis i siktet (på ett visst avstånd).
Lördagens två motståndare delar tillsammans med Nyköpings BIS poängmässigt andraplatsen i serien – endast ett måls målskillnad skiljer lagen åt.  I den senaste omgången besegrade för övrigt Farsta just Nyköpingsbissarna och bidrog på så sätt till att serieettan Akropolis, trots att de bara fick oavgjort mot Smedby,  fortfarande kan hålla ett avstånd på fyra poäng till de som jagar närmast.

Både ÖSK och Farsta har inför den här säsongen i första hand haft som målsättning att hålla sig kvar. Något finare uttryckt kallas detta att etablera sig i serien. Det målet har lagen nu i praktiken om än inte i teorin nått. Att snegla mot en potentiell serieseger är nog för tidigt för de två nykomlingarna, men det lag som vinner lördagsmatchen kommer fortsatt att ha bra häng. Akropolis har för övrigt en potentiellt besvärlig match framför sig, då de kommer att på hemmaplan möta Karlslunds IF – ett lag som i den förra omgången äntligen började att leverera i nivå med sin potential.

Henri Belle, här med landsmannen Eric Bassombeng, förstärker ÖSK Ungdom mot FOC Farsta.

Förkylt i truppen.
ÖSK har under den gångna veckan drabbats av en förkylningsvåg, som svept genom truppen. Risken finns därför att man kommer att få svårt att få ihop till en slagkraftig trupp. Utöver de eventuellt sjuka och de skadade (Boris Lumbana och David Rohlén) så är Adam Botvidsson avstängd efter tre gula kort. Förstärkning från A-truppen lär man få av Johannes Skoglund på mittfältet och Henri Belle som anfallare. För den senare blir det tävlingsdebut i ÖSK-sammanhang. Tidigare har han medverkat i  träningsmatcherna mot Gefle och IFK Mariehamn.

ÖSK Ungdom – FOC Farsta
Behrn Arena, 21 augusti kl 13:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.