Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kommentar från Skärgården och Katrineholm

I gästboken på Värmdös hemsida ligger följande kommentar/förklaring till talangernas seger över skärgårdslaget:

the manager (oinloggad) • 16 augusti 2010 – 10:00

Stentorsk 0-4 mot ÖSK ungdom. Allt nattsvart? Inte då. Fanns många bra moment i matchen. Vi skapade en hel del chanser. Inte minst när det stod 0-0 och 0-1. Imponerande omställningar av ÖSK. När vi kände att vi tryckt ner och hade grejor på g, kom blixtkontringarna. Vi hade tryckt fram för mycket folk, och blev straffade. Matchen blev som England – Tyskland i VM. Med ledningsmålet i ryggen, kunde ÖSK spela det spelet de är allra bäst på, nämligen vänta på omställningslägena. Hade England fått rättmätigt 2-2 godkänt, kan jag garantera annan matchbild. Inte givet solklar Tysk seger.

Ungefär samma bild som målas upp i Katrineholms Fotbollsblogg efter det att Värmbol varit på besök på Behrn Arena.

Här byter matchen skepnad. Visserligen försöker vi pressa och gör två byten för att stärka anfallet när bröderna Kello kommer in. Istället spelar ÖSK bra och pressar oss med sina kvicka omställningar och sin glada offensivfotboll. Vi tappar för mycket bollar och tittar på när de rullar boll. Mot slutet jobbar vi för högtryck för att få till ett mål men det vill sig inte. De unga ÖSK-killarna ska ha kredit för att de spelar av matchen på ett förhållandevis lugnt o behärskat sätt.

2 kommentarer – kommentera

Mackan

På tal om ungdomar. Om Porokara skulle försvinna till Italien har ÖSK då en möjlighet att flytta upp t.ex Botvidsson i A-truppen?

Ficedula hypoleuca

Nej, det går inte att göra utanför transferfönstret. För att spela i klubbar från Allsvenskan till och med div 1 så måste man ha proffskontrakt och sådana övergångar är bara tillåtna när övergånsgfönstren är öppna.

Däremot kan ÖSK (A-truppen) låna ut sina ungdomar nedåt i seriesystemet, men det är den enda tillåtna riktningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.