Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Besvärlig bortamatch för talanglaget

Blir det div 2-debut idag för Lucas Oskarsson?

På papperet ser det så enkelt ut. ÖSK Ungdom möter, om än på bortaplan, Värmdö IF, laget som efter Karlslunds storseger igår förpassats till kvalplatsen. När de båda lagen möttes i våras vann ÖSK med klara 3-1. De unga talangspelarna i ÖSK har i höst visat upp en bra form med tre segrar i följd och dessutom prov på en god lagmoral, när man i två av dessa tre matcher kommit igen efter tidiga underlägen.

Men tabelläget säger inte alltid hela sanningen och ÖSKarna är inte ensamma om att ha startat höstsäsongen på ett hoppingivande sätt. Även söndagsmoståndarna har tagit sig igenom de tre första höstomgångarna utan förlust även om det blivit en sämre poängutdelning på grund av att två av matcherna slutat oavgjort. Men för Värmdös sak talar att de mött tre av de bättre lagen i serien (Enskede, Nyköping och Farsta) medan ÖSK mött tre av de halvbra (Smedby, Karlslund och Värmbol).

Extra tändvätska har Värmdö dessutom säkert fått efter gårdagens Karlslundsseger, som förpassade Värmdö till kvalplatsen. Striden kring och strax ovanför kvalstrecket är stenhård med två lag på 17 poäng och tre på 18. Så varje poäng räknas.

ÖSK Ungdom.
ÖSKs talanglag har den här säsongen inte visat sig från sin bästa sida i bortamatcherna. Om man bortser från Karlslundsmatchen som trots allt spelades här i Örebro har det så här långt bara blivit 5 poäng på bortaplan, medan man hemmavid  (inkl. KIF borta) tjänat ihop 18. Problemet på bortaplan verkar oftast ha varit, att laget inte varit på tårna i matchinledningarna och därigenom har man onödigt ofta hamnat i tidiga underlägen, som man sedan inte lyckats reparera målmässigt. Återstår att se om Håkan Juhlin och Magnus Samuelsson funnit någon lösning på det problemet.

Av den talangtrupp som lagts ut på ÖSKs hemsida att döma bottenskrapar Sixten Boström A-truppens spelarresurser inför mötet med Mjällby i morgon. Inga inlånade spelare således utan laget får helt och hållet förlita till sina egna resurser. Lyckligtvis är skadesituationen under kontroll och det är väl egentligen bara David Rohlén som saknas.

Nya i laget för den här matchen är Lucas Oskarsson och Albin Ek, som skrivits över från det pojkallsvenska laget. Det rör sig dock inte om några okända storheter fotbollsmässigt sett, eftersom Albin tränat med truppen (när han inte varit skadad) i två år och Lucas i ett. Albin kommer i första hand att vara ett alternativ på de offensiva positionerna, men han spelade faktiskt även vänsterback under några träningsmatcher i somras utan att på något sätt göra bort sig. Lucas, lagkapten i PAL-laget, spelade mittback i det laget, men har i talangtruppssammanhang oftast figurerat som kantspelare till höger.

Den trupp som ÖSK lagt upp på sin hemsida kommer av allt att döma att ställas upp på följande sätt:

Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnqvist, Niklas Svensson, Pontus Jakobsson, Axel By
Mittfält: Viktor Lindqvist, Adam Eriksson, Kevin Larsson
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Anel Coralic

Ersättare: Nils Carlson (mv), Albin Ek, Gustav Källberg, Lucas Oskarsson, Andreas Ståhl

Lite förvånande är det att Gustav Källberg startar sittande, medan den betydligt mindre rutinerade Kevin Larsson får ansvaret som startspelare. Men Gustav har varit sjuk och det är kanske därför som han återfinns bland ersättarna. Annars slås man väl av det faktum att alla spelarna  på reservbänken utan problem skulle kunna ta en plats i backlinjen, men det är enbart Albin Ek som skulle känna sig hemma i ett tremannaanfall. Men detta återspeglar inte en defensiv strategi från Håkan Juhlins sida utan snarare bristen på anfallare i dagens talangtrupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.