Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Oavgjort pojkallsvenskt derby

Jesper Welin (för kvällen mittback) och gästspelande Albin Ek gjorde ÖSKs mål mot BK Forward.

ÖSKs pojkallsvenska lag spelade oavgjort 2-2 mot Forward på onsdagskvällen. Gladast över det resultatet lär väl Carlstad United vara som nu får en möjlighet att ta in på serieledarna från Ladugårdsängen. Hur det var med glädjen hos kvällens motståndare vill jag låta vara osagt. Båda lagen hade nog anledning att vara både nöjda och missnöjda med resultatet.

ÖSK kom till spel utan halva sin vanliga startelva (typ) och fick på så sätt ett utmärkt tillfälle att redovisa vilken bred och slagkraftig trupp man har. Forward kan ju iofs. också ha saknat några av sina ordinarie spelare. När det gäller ÖSK skall man dessutom ha i åtanke att det finns ytterligare fem spelare i de aktuella åldrarna som så att säga är överkvalificerade och redan tillhör div 2-laget ÖSK Ungdom.

Trots en hel del chanser i första halvlek lyckades inget av lagen göra något mål även om det var rätt nära några gånger. I andra halvlek tog sedan ÖSK ledningen rätt tidigt efter det att Albin Ek forcerat in bollen i Forwards mål. Då såg det rätt så bra ut för hemmalaget som verkade ha matchen under kontroll. Men bra kontroll är tyvärr något som sällan existerar i fotboll. Bara några minuter senare kunde Forward kvittera genom en frispark slagen stenhårt kryssribba och in från halva ÖSKs planhalva. Den duktige frisparksskytten var Jörgen Jakobsson, yngre bror till Talangtruppens Pontus Jakobsson. (Det verkar att finnas många bra tillslag i den familjen). Några minuter senare spelar sig sedan gästerna igenom ett rätt utglesat ÖSK-försvar och tar ledningen.

Resten av matchen blir i princip en enda hård press från ÖSKs sida. Laget är ytterst nära att ta ledningen när Lukman Murad slår bollen mot ett helt öde och tillspillogivet mål. En Forwardback dyker upp i sista ögonblicket och räddar med händerna. ÖSK får straff och Forward en utvisning. Straffen slås dock över mål av den normalt så säkre Albin Ek. Killarna skall dock ha en eloge för att man inte hänger med huvudet efter missen utan snarare ökar pressen ytterligare. Dessutom var man ju vid det här laget en man mer på plan. Med några minuter kvar får man sedan till slut betalt då Jesper Welin nickar in en hörna. Oavgjort 2-2 får väl sägas vara ett rätt rättvist resultat med tanke på hur matchen utvecklade sig.

ÖSKarna fortsätter dock att anfalla och mer eller mindre när tiden har gått ut får man ytterligare en hörna. Forward rensar hörnan men inte bättre än att den går till Julius ”Julle” Jadling som får en riktigt drömträff. Fullt i klass med Jesper Jakobssons frispark. Skottet sitter i krysset och det ser för ett ögonblick ut som om ÖSK genom ett under bärgat trepoängaren. Men matchdomaren ger inte målet med motiveringen att matchen redan var slut. Lite svårsmält, men han tyckte nog att i och med att Forward rensade hörnan i det första läget så fanns det ingen anledning att förlänga matchen ytterligare. Men det var onekligen en något märklig situation.

Kvällens match var den sista för laget för lagkaptenen Lucas Oskarsson och Albin Ek. Från och med fredag är de registrerade hos ÖSK Ungdom för att fylla ut div 2-truppen, som börjar se rätt tunn ut. Tränar med dem gör de ju redan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.