Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bedoya: 67 minuter mot Brasilien

Alejandro Bedoya fick starta och spela 67 minuter då USA mötte Brasilien i natt. Av diverse kommentarer på nätet att döma gick det väl bara så där för honom.

New York Times skriver: “For some of these younger players, games like this are faster than they’re used to,” Bradley said when asked about Bedoya’s performance. “You’ll still see some good plays, but there are other moments when their ability to make a play in tight spaces, see the next play faster, react quickly enough, those are the things that get put under the microscope.

Nu hör det väl också till saken, att Alejandro av allt att döma spelade som högerbräddare i en traditionell 4-4-2 uppställning. En position där man förmodligen inte får ut alls lika mycket av hans löpvillighet och arbetskapacitet, som när han spelas centralt i 4-3-3 som i ÖSK.

Tillägg: Tydligen var anledningen till att Bedoya blev utbytt att han kände av sin hälskada. Boston Globe skriver: Bedoya, who went from Boston College to a professional career with Orebro in Sweden, departed in the second half with a minor heel injury.

1 kommentar – kommentera

BoP

Jag tyckte det såg ut som att USA spelade en misslyckad version av 4-5-1/4-2-3-1. Han skulle passa mycket bättre i den offensiva rollen centralt i en sådan uppställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.