Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom: Fast mark i sikte?

Gårdagens seger över Värmbol placerade ÖSK Ungdoms div 2-lag på 23 poäng. En seger till och ett nytt kontrakt bör vara klart. Att etablera laget i div 2 har varit säsongens mål och snart bör det målet vara uppnått. Stöd för den uppfattningen får man om man ser hur serieplaceringarna fallit ut i div 2 Södra Svealand sedan seriespelet lades om i mitten av 2000-talet. Första året med den nya strukturen var 2006 och då hade 24 poäng räckt till nytt kontrakt. Samma sak gäller för åren 2007 och 2009 medan det år 2008 hade krävts 25 poäng för att hänga kvar.  23 poäng hade under dessa år under alla omständigheter räckt till en kvalplats. Ett kval som div 2-laget vinner ungefär nio gånger av tio.

Nu skall man kanske för säkerhets skull slänga in en liten brasklapp. Årets serie är mycket jämn och bottenlagen tar förvånansvärt ofta poäng av lagen i toppen. Detta kan möjligen bidra till att nedflyttningsgränsen kommer att hamna något högre. Men visst ser det lovande ut i år.

Förra och första gången ÖSK Ungdom spelade div 2-fotboll var år 2005. Då tog laget sammanlagt 19 poäng efter en svag vår och en starkare höst. Det räckte inte riktigt. Närmast nedflyttningstrecket var Eskilstuna City med en poäng mer men med avsevärt sämre målskillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.