Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söndagsmatch för talangerna

Söndagsmatcher på hemmaplan tillhör inte direkt vanligheterna för ÖSK Ungdoms div 2-lag. De matcherna brukar spelas på tidig lördagseftermiddag. Men eftersom A-laget spelade lördag fick ungdomarna maka på sig och ta söndagen i anspråk i stället.

Svaga bortaresultat för Värmbol.
Värmbol från Katrineholm är det lag som kommer över till Örebro i denna omgång. Normalt sett en tuff motståndare, som dock verkar att göra sina bästa matcher på hemmaplan. Faktum är att av lagets 18 poäng så har hela 14 tagits på Backavallen, medan poängskörden utombys inskränker sig till en vinst (Eskilstuna City) och en oavgjord match (mot krysspecialisterna från Enskede). De dåliga bortaresultaten verkar vara vad som i första hand (förutom frånvaron av en målfarlig brasse) skiljer lagets fjolårsprestation från årets. Förra året blev Värmbol serietvåa efter HTFF, medan resultaten så här långt i år varit betydligt beskedligare.

Formmässigt finns det väl dessutom en del frågetecken för katrineholmarnas del. De har faktiskt inte vunnit någon seriematch sedan City-matchen i början av juni. Därefter har det blivit det en oavgjord mot ÖSK U (2-2), två oavgjorda mot Enskede IK och två derbyförluster mot Nyköpings BIS. Som vanligt i den här serien har så gott som varje match betydelse i kampen mot nedflyttningsplatserna. Faktum är att Värmbol bara har fyra poäng ner till Karlslunds kvalplats och de skulle nog behöva bättra på poängskörden för att inte riskera att bli indragna i en nervig nedflyttningsstrid.

Samma sak om än något utspätt gäller för ÖSK Ungdom. Laget har tagit 20 poäng så här långt i serien och avståndet till Karlslund är bara två segermatcher. Ytterligare en höstvinst skulle sitta riktigt bra eftersom avståndet ner till seriens bottenvåning då blir hela nio poäng. Vilket skulle kännas bra i denna serie där alla i princip kan slå alla andra.

Tredje raka för ÖSKarna?
ÖSK kommer närmast från en inställningsmässigt imponerande seger mot Karlslund på bortaplan så moralen i laget bör vara på topp efter derbyvinsten. Veckan dessförinnan besegrades Smedby på hemmaplan så hösten har börjat på bästa sätt. Höstarna brukar ju laget också i allmänhet kunna höja sina prestationer ett snäpp. Det blir lätt så med många unga spelare i laget.

A-lagets lördagsmatch har det positiva med sig, att det bör vara enklare att få loss spelare från den s.k. ”Listan” som förstärkning av den egna truppen. Av de fyra namnen på listan var Boris Lumbana inte med i lördagens matchtrupp och bör således vara tillgänglig om han nu inte är sjuk eller skadad. Johannes Skoglund och Bertin Zé satt med på bänken mot MFF, men fick inga minuter och för deras del skulle det inte sitta fel med en 90-minutare dagen efter. Berra gjorde ju en väldigt bra insats först mot Smedby AIS och sedan mot Åtvidaberg i allsvenskan, så spel med talangtruppen verkar fungera positivt för hans del. Johannes Skoglund och Boris Lumbana tar väl i så fall plats på mittfältet, om de skall spela. Rätt otacksamt för talangtruppens egna mittfältare som då inte får speltid, men med tanke på att Adam Eriksson fick en ordentlig lårkaka mot KIF och att Gustav Källberg varit sjuk och bara tränat några pass denna vecka är det kanske inte så dumt om dessa får stå över.

By eller Ståhl?
I försvaret verkar det vara Claus Pedersen som får fortsatt förtroende. Nils Carlsson vaktade målet för ÖSK Söder i fredags, vilket brukar vara ett tecken på att det blir bänken med div 2-laget. I backlinjen är väl det största frågetecknet vem av de två talangerna Axel By eller Andreas Ståhl som får ta hand om vänsterbacksplatsen. Det var den ett år äldre (17) Axel förra gången, vilket tyder på att han nog kan gå före denna gång också. Fast Andreas såg väldigt stabil ut när han kom in mot Karlslund. Så egentligen är det hugget som stucket.

Frågetecken i anfallet.
Anfallsmässigt får Håkan Juhlin (om jag räknat de gula korten rätt) nog fundera en hel del på hur han skall kunna ersätta Adam Botvidsson som borde vara avstängd efter sitt gula kort mot Karlslund. Adams höstform har varit mycket god och hans frånvaro kommer att göra livet lättare för Värmbols backlinje. En möjlighet skulle kunna vara att låta Boris Lumbana och Daniel Björnkvist återuppliva sitt tidigare så framgångsrika partnerskap längs högerkanten. I så fall kommer det i alla fall att bli bra drag till höger.

ÖSK Ungdom  Värmbols FC
Behrn Arena, 8 augusti kl 16:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.