Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inför Karlslunds IF – ÖSK Ungdom

På måndagskvällen är ÖSKs båda representationslag i elden. Medan A-truppen åker till Kopparvallen får talangerna ta turen till Karlslunds Area. Så de klarar sig undan en tröttande bussresa. Julle klagar nog inte för just att få igång laget vid bortamatcherna har visat sig vara ett problem under vårsäsongen. Alltför ofta har laget tvingats plocka bollar ur det egna målet i ett alltför tidigt skede av matcherna. Nu är väl risken att laget skall glömma bort att spela inte så stor när det är Karlslund som är motståndare. Matchens derbykaraktär lär nog se till att adrenalinutsöndringen kommer igång från matchens första minut.

Seger är välkommen.
För båda lagen i måndagsmatchen gäller att en vinst skulle vara mycket välkommen. Div 2-serien är extremt jämn och bottenlagen överraskar hela tiden genom att slå lagen högre upp i tabellen. Så det gäller verkligen att inte tappa fotfästet. I förra gången verkade det som om Karlslund genom en stark bortaseger mot topplaget Nyköpingsbissarna skulle kunna lyfta från den nedre kvalplatsen. Men söndagens resultat där Eskilstuna City slog Smedby och Värmdö besegrade Enskede innebär att KIFarna halkade ner på kvalplats igen.

Karlslund borde vara bättre (än vad de varit).
Karlslunds knackiga resultat har varit något av ett mysterium under våren. Visserligen förlorade laget Stellan Carlsson till Degerfors och Robin Ingvarsson till BK Forward, men det finns ändå tillräckligt mycket kvalitet kvar i laget för att man skulle ha kunnat vara med och utmana i toppen. Tyckte jag. Istället har året så här långt inneburit en kamp kring det undre nedflyttningsstrecket för Rilles killar.

Starka anfallare.
Inför höstsäsongen har Karlslund förstärkt sin redan duktiga anfallsavdelning (seriens ledande målskytt Calle Olsson och de två juniorlandslagsspelarna Kalle Holmberg och Isaac Kiese-Thelin) med ÖSKs tidigare vänsterspringare Kristoffer Näfver, som återvänt till Örebro efter en mindre lyckad vistelse i Landskrona. Här kommer ÖSKs försvarslinje att få något att bita i.

Ingen Berra i försvaret.
Jag har tyvärr inte haft någon möjlighet att kolla någon av talangträningarna under den gågna veckan, så jag har inte någon riktigt bra känsla för hur läget i truppen är. Klart är det hur som helst att Bertin Zé, förra veckans dominant i försvarslinjen, den här veckan i Michael Almbäcks frånvaro spelar med A-laget i Åtvidaberg. Nu är det väl rent försvarsmässigt inte någon större katastrof. Niklas Svensson som fick stå åt sidan när Berra kom in har gjort en alldeles utmärkt debutsäsong för svartvitt. Han är väl vuxen uppgiften att ta sig an anfallare på den här nivån. Det kan till och med vara så att Niklas passar bättre mot en anfallare som Calle Olsson.

Gissningsvis kommer man från A-truppen att kunna få låna ned Johannes Skoglund och Boris Lumbana. Speciellt som det senaste nyförvärvet Denis Abdulahi verkar bli spelklar redan till ÅFF-matchen. Det finns ju ingen anledning för Sixten att sätta en ”massa mittfältare” på bänken som han sedan ändå inte kommer att använda.

Fedja tillbaka.
I förra veckans match mot Smedby saknade talangerna seriens näst bäste målskytt Fedja Jelecak, som var avstängd. Den här veckan lär han vara tillbaka, men frågan är hur det står till med hans fysiska status. Han har varit på semester och nog inte spelat något under sommaren. Å andra sidan gjorde Adam Botvidsson en väldigt bra match centralt i lördags, så det är möjligt att han får fortsätta där.

ÖSK har ännu inte lämnat ut sin spelartrupp inför matchen. Det är möjligt att det inte blir någon förhandsavisering alls den här gången. Man vill nog inte ge Richard Nilsson någon förhandsinformation om hur man tänker ställa upp.

Hur som helst, det kommer att bli en mycket intressant match där en hel del står på spel för båda lagen.

Karlslunds IF – ÖSK Ungdom
Karlslunds Arena den 2 augusti 19:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.