Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Varför Flood?

Av sommarens nyrekryteringar så ter sig Anto Floods som den utan konkurrens märkligaste. En helt okänd irländsk anfallare som blivit arbetslös får mer eller mindre osedd (om man bortser från Sixtens Irlandsbesök) kontrakt med ÖSK. Med ett ÖSK som brukar vara väldigt försiktiga och hellre skicka hem än kontraktera provspelare. Man kan fråga sig varför.

Men först skulle jag vilja påstå, att Floods arbetslöshet inte hade så mycket med hans företräden som anfallare att göra. Att döma av de irländska pressreaktionerna i samband med att han löstes från sitt kontrakt var det en stor överraskning. Galway United, hans tidigare klubb, hamnade i en mycket allvarlig finansiell kris och hade inte ens pengar så att det räckte till att betala spelarnas veckolöner. De fick lov att be dem att vänta samtidigt som man hoppades att nästa hemmamatch skulle genera så pass stora intäkter att man med hjälp av dem skulle kunna komma ikapp. Därför var man tvungen att komma överens  med några av de spelare som hade de högsta lönerna och bästa chanserna att hitta något nytt om att de skulle lämna klubben. Flood var en av dem.

Men hur hamnade han hos ÖSK? Jag misstänker, att han utgjorde Plan B. ÖSK var nog egentligen ute efter någon annan spelare. Fredrik Gulsvik är väl en inte alltför riskabel gissning. Sjögren ville ju under flera dagar inte alls uttala sig om denne var aktuell för att plötsligt för någon dag sedan låta förstå, att Gulsvik inte längre var intressant.

Jag skulle tro att man tog hit Flood som en slags försäkring om förhandlingarna med Odd Grenland och/eller Gulsvik (eller vem det nu var som var alternativ A) inte skulle gå i lås. Det gjorde de uppenbarligen inte och med Flood på plats kunde man snabbt göra upp med honom. Han var villig, hade ingen klubb som det skulle förhandlas med och ha ersättning och han var inte emot att ta ett korttidskontrakt. Det senare är förmodligen något som inte är så lätt att få till stånd med mer etablerade spelare. På dagens osäkra spelarmarknad vill nog de flesta inte spela med den risk som att bara ha ett några månaders långt kontrakt innebär. Flood däremot hade inget att förlora – han var ju redan arbetslös.

Givetvis bara spekulationer från min sida, men en tänkbar förklaring till varför han hamnade i ÖSK på det sätt som han gjorde.

2 kommentarer – kommentera

Kevin Horton

I’m Anto Floods agent. I thought that your readers might want to see some clips of Anto in action in Ireland.

See initially : http://www.youtube.com/watch?v=IMhKtOwlGME&feature=player_embedded#!

These are fairly recent goals. More particularly, Galway v Dundalk – Anto scores 2 more v Dundalk including an excellent volley from outside the right of the penalty box in to top left of goal followed by a nicely controlled strike from inside the box for the 2nd

Then in the same clip . against Bray this time, he smashes another in to top right from outside left of penalty box and has an assist for Galways 2nd . Anto wears number 18 in both matches.

Then go on to see:

http://www.youtube.com/watch?v=0Ecs-TsWaew&feature=player_embedded Galway United 2-2 Sporting Fingal – A busy game for Anto with several attempts on goal and finally a well taken strike on 72 minutes

http://www.youtube.com/watch?v=ILhDWLGjzRU&fmt=22 – Recent friendly v Hull City FC for Galway Utd

http://www.youtube.com/watch?v=-028hulMkXM&feature=PlayList&p=9C0B6351377B5591&index=176 – Shelborne v Kildare – 1st goal – header

http://www.youtube.com/watch?v=FcZUhCPsQq4 – – Hat trick v Limerick

http://www.youtube.com/watch?v=RBP6PtK4d6M – 2 v Monaghan United – 2nd a blaster from distance

– Dundalk v Shelbourne – scores winner from out wide

– scores the opener and eventual winner (his 13th of the league campaign) for Shelbourne against Wexford Youths

You’ll see in one of the clips that a couple of months ago he had a good game for Galway ( a friendly) against a full strength Hull City team. It was then that he attracted a lot of interest from other clubs.

But he and I are so very pleased that he has been taken on by Orebro. This is a big opportunity for him and he is going to be working very hard to make a success of it with OSK.

Anyway, I hope you and your readers find these youtube clips of interest.

Pingback: Mera Flood-mål « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.