Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Flood – inte längre testspelare hos ÖSK

100730.
NA skriver, att allt nu är påskrivet och klart. Flood spelar för ÖSK under hösten och sedan får man utvärdera. Spelklar till matchen mot Åtvidaberg lär han dock inte blir. Lika bra det – med fötterna fulla av blåsor kan han i alla fall inte spela.

ÖSK: Anthony Flood klar för ÖSK.

Kommentar: Det var väl ungefär som jag trodde. Om man tar hit en spelare precis innan fönstret skall stängas så har man i princip redan bestämt sig. Övergången blev avsevärt förenklad av att Flood kom hit utan någon föreningsanknytning. Nu är frågan vad han duger till. Men om Sixten har sett honom i en tävlingsmatch så bör han ha kunnat skaffa sig en hyfsad uppfattning om hans förmåga.

ÖSKs åtagande är i det här fallet begränsat till några månadslöner – något som det kan vara värt att lägga ut för att få ett offensivt alternativ. Efter säsongen får man sedan bättre tid att jobba med den spelare som skall ta sig an rollen som central anfallare.

Anthony "Anto" Flood

100729.
NA: Han vägrade jogga ner – straffades med sparken
NA skriver i sin faktaruta att Flood är klubblös. Det är iofs. inte omöjligt eftersom hans senaste klubb har mycket stora finansiella problem. Så allvarliga att spelarna tidvis har fått vänta med sina löner till nästa hemmamatch för att sedan bli betalda med pengar från entréavgifterna.

100728.
ÖSK testar United-anfallare
skriver NAs nätupplaga och man ser inför sin inre syn någon talang från Manchester som inte riktigt nådde upp till Sir Alex förväntningsnivå. Men så var det inte. Det United som avses i det här fallet har väl de flesta aldrig ens hört talas om. Det handlar nämligen om irländska Galway United. Spelaren ifråga, Anthony ”Anto” Flood, har dessutom knappast hunnit med att etablera sig som spelare hos Galway. Till den klubben kom han först i mitten av mars i år. Sedan dess har han dessutom hunnit med att provspela för skotska St. Mirren. Uppenbarligen har hans nuvarande klubb ett mycket besvärlig ekonomiskt läge och vill därför helst sälja honom. I Skottland gick det uppenbarligen inte så bra, eftersom han nu kommit till Örebro.

En del bakgrundsmaterial om Flood finner man på Wikipedia och hos hans tidigare klubb Shelbourne, där man beskrev honom på följande sätt: ”a young player with tremendous technique, who holds the ball up very well, and has a bit of pace about him”. En mindre meriterande notering i hans CV är hans korta tid år 2007 i klubben Dundalk. Till dem kom han i slutet av mars och redan i maj hade han fått sparken på grund av ”a breach of discipline”.

Wikipedia: Anthony Flood
Shelbourne F.C.: Player Profile

Kommentar: Man kan ju tycka att det tidsmässigt är i kortaste laget att ta hit Flood för att titta på honom, när det bara är tre dagar kvar av transferperioden. För att det skall bli ett kontrakt så räcker det inte med att kolla in honom. Förhandlingar skall ju dessutom föras med hans nuvarande klubb och med honom själv.

Eftersom han ändå kommer hit så tyder jag det som att en del av detta redan skett och att han i dagsläget ligger rätt nära ett kontrakt. Han verkar dessutom vara ett betydligt säkrare och mer rutinerat kort än den rätt oprövade Gulsvik, som inte får spela särskilt många matcher de senaste åren. Rent fysiskt är dock Flood ingen Olsen-kopia. Han är 181 cm lång och väger (år 2007) ”bara” 75 kg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.