Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangseger i omstarten

Adam Botvidsson och David Rohlén såg till att alla tre poängen blev kvar i Örebro.

ÖSK Ungdom fick revansch mot Smedby AIS för förlusten i vårsäsongens sista omgång, men ändå viktigare var det nog att man fick behålla alla tre poängen som stod spel. Årets div 2-serie är väldigt jämn och de flesta lagen verkar ha ungefär lika stor möjlighet att bli seriesegrare som att åka ur. Att kunna ta tre poäng i hemmamatcherna är därför extra viktigt.

Adam ger ÖSK ledningen.
Efter en rätt jämn matchinledning kunde ÖSK efter ca 20 minuters spel ta ledningen. Boris Lumbana frispelar Adam Botvidsson, för dagen center med rätt att terrorisera motståndarnas backlinje. Adam chippar behärskat (ser det ut som) bollen över Smedbys målvakt efter det att denne lagt sig ner för att täcka så mycket som möjligt på marknivå. Efterhand som halvleken går får ÖSK mer och mer av intiativet och de ändå rätt fåtaliga målchanserna utspelar sig alla framför gästernas mål. ÖSK med Bertin Ze och Pontus Jacobsson som mittbackar sätter press på motståndarna genom precisa crossbollar mot yttrarna uppblandat med kortare framspel som ofta tas via Johannes Skoglund i Kihlbergsrollen.

David Rohléns första mål.
Den andra halvleken får en lite snöplig inledning när den dominerande Bertin Ze strular till det för sig en bit upp på planen. Smedby erövrar boll och med ett antalsmässigt övertag kan Robin Lönn kvittera med ett välplacerat skott från straffområdesgränsen. Klart orättvist med tanke på spelfördelningen, men likväl en kvittering. Ordningen återställs dock drygt fem minuter senare efter ett mönsteranfall från ÖSKs sida. ”Precis vad vi tränat på under veckan som var”, berättade Håkan Juhlin efter matchen. Anfallet startar hos Daniel Björnkvist på högerkanten och bollen når så småningom fram till Anel Coralic till vänster. Anel förlänger den ner mot linjen där Adam Botvidsson får den med sig mellan back och kortlinje. Adam avancerar och slår in den parallellt med mållinjen, där David Rohlén dyker upp och ohotad kan springa in med bollen i mål till 2-1 för sitt första div 2-mål.

Nyberg bra som vanligt.
Slutet av matchen blir sedan rätt så nervös för hemmapubliken. Spelet tappar mycket av sin struktur och det blir lite väl mycket av hawaii över spelsekvenserna för att det skall kännas helt betryggande. Gustav Källberg får en jättechans att sätta spiken i Smedbys kista i den 77:e minuten, men Smedbys målvakt kommer ut och gör en bra fotparad. Gästerna verkar dock inte ha krafter för att genomföra någon ordentlig slutforcering utan det är mest vid några fasta situationer som det känns oroligt. Efter de mer eller mindre obligatoriska extra minuterna blåser den som alltid utmärkte matchdomaren Glenn Nyberg från Borlänge av matchen och ÖSKarna kan jogga ner för att sedan samlas i omklädningsrummet för att jubla över sin seger.

Adam och Berra matchens ess.
När laget vinner känns det ju i allmänhet som att alla gjort ett bra jobb och det stämmer denna gång också. Extra plus skall dock Adam Botvidsson ha, som verkar vara i sitt livs form, samt Bertin Ze som dominerade försvarspelet totalt. Väldigt bra insatser gjordes även av Daniel Björnkvist, Gustav Källberg och Johannes Skoglund. Men som sagt, det var ingen som föll ur ramen.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Smedby AIS 2-1 (1-0)
22. Adam Botvidsson (Boris Lumbana)
50. Robin Lönn
57. David Rohlén (Adam Botvidsson)

Varningar: Inga på ÖSK noterade av mig.
Publik: 160

Laguppställning
Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnkvist (k), Bertin Ze, Pontus Jakobsson, Axel By
Mittfält: Boris Lumbana, Johannes Skoglund, Gustav Källberg
Anfall: David Rohlén (77), Adam Botvidsson, Anel Coralic (82)

Ersättare: Nils Karlsson (mv), Kevin Larsson(77), Viktor Lindqvist(82), Pontus Lövgren, Niklas Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.