Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omstart i södra Svealand

Gustav Källberg, förra året mittback, har i år imponerat på det centrala mittfältet.

ÖSKs talanglag tar på sedvanlig lunchtid emot Smedby AIS från Norrköping, då div-spelet drar igång efter en månads uppehåll. ÖSKs spelare har varit igång i ca. 2 veckor och hunnit med två träningsmatcher. Resultaten blev ungefär tvärtemot vad man kunde förvänta sig. Mot div 2-kollegorna från Karlstad BK blev det en rätt enkel och smärtfri seger med klara 3-0 efter enligt rapporterna mycket bra spel från ÖSKs sida. Mot div 3-laget Örebro Syrianska, som ÖSKs talanger rätteligen borde kunna rulla ut, blev det däremot förlust med 2-1. Den matchen utmärktes dock mest av allt av ett hårt och fult spel från syrianernas sida, som tvingade tre av ÖSKs försvarsspelare att avsluta matchen i förtid. Lyckligtvis verkar det dock inte ha blivit några allvarligare skador utan de drabbade spelarna finns med i lördagstruppen.

Tredje mötet i år.
Det här blir tredje gången som ÖSK och Smedby möts. I en träningsmatch i våras vann ÖSK med 1-0 och jag tyckte att motståndarna då såg väldigt ihåliga ut. Mitt intryck besannades delvis av de första seriematchernas resultat eftersom Smedby var ett av de två lag som sladdade på nedflyttningsplats. Men efterhand som serien har gått har Smedby spelat bättre och bättre och till den här matchen kommer man med fyra segrar på de senaste fem matcherna. Vårsäsongens avslutningsmatch spelade de hemma mot ÖSK och den vanns med 3-1 efter det att ÖSK haft stora problem att mentalt komma ur bussen och in på fotbollsplanen.

Många saknas i truppen.
ÖSKs placering en seger över nedflyttningsstrecket gör att det här är en match som man nog helst bör vinna. Tyvärr är väl förutsättningarna inte de allra bästa på grund av att spelartruppen för närvarande är rätt uttunnad. Fedja Jelecak, lagets specielle målgörare denna säsong, saknas på grund av gulkortsspärr och dessutom saknas några spelare på grund av skada eller sjukdom. Adam Eriksson är för närvarande på landslagsuppdrag, vilket begränsar valmöjligheterna på mittfältet. Nu är det väl i och för sig inte mittfältet som är lagets stora problem – på de positionerna finns det trots allt en del att välja på. Värre är det med anfallet där förutom Fedja även Edvin Möller, som lämnat truppen för Adolfsbergs IK, samt den skadade Simon Leonidsson saknas. På plussidan bland anfallarna finns dock Anel Coralic, som missade vårsäsongen på grund av en fotskada. Men det kommer ändå att krävas en del pusslande från Håkan Juhlins sida för att få ihop en slagkraftig anfallstrio. Det skall bli intressant att se hur han ställer upp sitt lag.

Lån både från A och från Söder.
ÖSK har nu på kvällen lagt ut sin spelartrupp och Julle verkar ha fått ihop en trots allt rätt slagkraftig trupp med hjälp av lån både uppifrån och nedifrån. Från A-truppen ansluter således Bertin Zé och Johannes Skoglund samt Boris Lumbana som ju numera tillhör A-laget inte bara träningsmässigt. Från farmarlaget ÖSK Söder har man dessutom lånat upp försvarsspelaren Pontus Lövgren.

ÖSKs trupp: Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Nils Carlson (mv), Anel Coralic, Pontus Jacobsson, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Pontus Löfgren, Claus Pedersen (mv), David Rohlén, Johannes Skoglund, Niklas Svensson, Bertin Ze

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.