Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitlägret i Halmstad

100709. Vinst i avslutningsmatchen.
ÖLFFs femtonåringar avslutade årets elitläger med en vinst då Ångermanland besegrades med 2-0. Crille Neanro rapporterar:

Match idag mot Ångermanland. Vinst med 2-0 där Sebastian Ring [Adolfsberg] och Axel Wetteus [BK Forward] gjorde mål på varsin straff. Ingen spelmässigt bra match från oss, men segern var rättvis. Filip Albertsson, Oskar Fardelin och Jonatahn Herbst startade för ÖLFF. Alla tre ÖSKarna har gjort ett bra elitläger.

100707. Mållös onsdag.
Det blev inga mål gjorda men inte heller några insläppta då distriktets lag mötte Jämtland/Härjedalen idag. Crille Neanro rapporterar:

Vi har spelat mot Jämtland/Härjedalen i dag och det blev 0-0. Ingen bra match från våran sida. Blev stressade i första för att sen spela upp oss mycket till andra, där vi hade några träffar i virket och någon boll på linjen. Vi borde ha vunnit.

Jonte [Jonathan Herbst], Oskar [Fardelin] och Filip [Albertsson] startade…

100705. Vinst i första matchen.
ÖLFFs 15-åringar inledde elitlägerveckan på bästa sätt. I den första matchen besegrades Bohuslän med 3-1. Crille Neanro har skickat följande rapport till bloggen:

Idag så har vi spelat mot Bohuslän och vi vann med 3-1. Målskyttar var Wille [William Magnuzon, BK Forward] Christoffer L[arsson, Karlslunds IF] och Philip S[pångberg, BK Forward].

Vi spelade med Oskar [Fardelin, ÖSK Ungdom] som mittback och han skötte sig mycket bra. På mitten spelade Filip A[lbertsson, ÖSK Ungdom], som gjorde en mycket bra match. Han spelade till höger på mittfältet.

Ölff gjorde en mycket bra match med fart o fläkt och sprang ifrån motståndarna. Christoffer sprang igenom och gjorde 1:an. Wille lobbade in 2:an och Philip gjorde en rusch från sin högerplats med boll genom motståndarna och sköt mål från ca 25 meters håll.

100704
. ÖSKare till 15-åringarnas elitläger
Nu i kväll inleds årets elitläger i Halmstad för landets bästa 15-åringar. Varje distrikt (24 stycken) sänder en 16-mannatrupp, som under den kommande veckan kommer att tränas av instruktörer från svenska fotbollförbundet och som dessutom kommer att spela tre stycken distriktsmatcher. Efter avslutat läger kommer sedan förbundskapten Magnus Wikman att ta ut sin första landslagstrupp för åldersklassen.

Från ÖSK var ursprungligen fyra spelare uttagna att åka med på lägret, men en skada har tyvärr tvingat Lillåförvärvet Isak Olsson att stanna hemma. Deltar från ÖSKs sida gör målvakten Jonathan Herbst, mittbacken Oscar Fardelin och mittfältaren Filip Albertsson. På ledarsidan deltar dessutom ÖSK Ungdoms talangutvecklare Peder Hessel och målvaktstränare Christer Neanro tillsammans med Torbjörn Schilling, Sannaheds IF. Dessutom medverkar ÖSKs Anders Karlsson som en av SvFFs målvaktstränare.

För örebroarnas del rivstartar lägerverksamheten i morgon måndag kl 09:30 med en distriktsmatch mot Bohuslän. På onsdag spelar man sedan mot Jämtland/Härjedalen och ställs slutligen på fredag mot en ännu inte namngiven motståndare. Lägret avslutas på fredag eftermiddag kl. 15:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.