Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 5 juli 2010

Åkte ner till träningen mest för att se hur det stod till med truppens mer eller mindre sjuka och/eller skadade medlemmar. Det drar ju ihop sig till allvarstider igen med cupspel på lördag och omstart av allsvenskan en vecka senare. Dessutom lockade givetvis möjligheten att få en första titt på det senaste nyförvärvet.

Thomas leder sina styrkor på väg mot nya (pr)övningar vid nästa station.

Bland de närvarande överraskade främst Erik Nilsson, som borde ha befunnit sig i Uddevallatrakten. Men han skötte av någon anledning sin återhämtningsträning efter gårdagens match med Ljungskile på sin riktiga hemmaplan. Robin Staaf var med en hel del, vilket inkluderade en passningsövning i hög fart medan Magnus Kihlberg sprang utan någon form av bollkontakt. Magnus berättade, att det verkar som om en nerv kommit i kläm, vilket givit honom problem i ena höften. Skadan har varit efterhängsen och det var faktiskt den som han hade problem med redan i cupmatchen mot IFK Norrköping. Simon Leonidsson körde som Robin passningsövningar men inget spel. Med på träningen var även de två 93-orna Axel By och Adam Eriksson som förbereder sig för nästa väckas elitläger.

Snabbhetsträning var en av punkterna på måndagsprogrammet.

På frånvarosidan, vilket inkluderar de som inte deltog i den organiserade träningen, var väl det mest oroande att Michael Almebäck satt vid sidan av och såg ut som om han trots allt trivdes i solen. (Det var han nog ensam om för övrigt, för det måste vara jättevarmt nere på plasten vid den här typen av väderlek). Saknades helt gjorde Johannes Skoglund, som inte var med på laguppställningen i Jönköping heller. Det har varit mycket skador av olika slag under våren för nyförvärvet från Köping. Frågan är om det är kroppen, som inte vill vara med på den upptrappning i träningsintensiteten, som blir resultatet när man tas upp i A-truppsgemenskapen.

Lars Mosander i klassisk tränarpose med en extra fotboll till hands.

Tommy Wirtanen kom ut i solen en stund mot slutet av träningspasset och har av allt att döma rätt långt kvar innan han kan ingå i Sixtens laguttagningsfunderingar igen. I övrigt saknades givetvis den långtidsskadade trion Lundholm, Jidsjö och Johansson. Eric Bassombeng är fortfarande persona non grata i A-truppssammanhang och Kim är redan struken från närvarolistan om ej från ÖSKs hemsida.

Astrit Ajdarevic imponerade på mig med sin bollkontroll och teknik. Under den andra halvan av träningspasset spelade man tvåmåls på en rätt liten plan, vilket innebar att det blev en riktigt tight och tempofylld övning. Astrit hade inga som helst problem med att ta emot sina passningar, hålla bollen under kontroll och sedan spela den vidare med god precision. Dessutom hittade han ofta bra lösningar i kniviga situationer. Däremot verkar det vara en del frågetecken kring hans nuvarande fysiska status, som nog kan förbättras en hel del. Han såg rätt trött ut när de övriga fortfarande verkade obesvärade.

Tuffa tider på Berhn Arena. Astrit körde ett jojo-test under överinseende av Thomas Andersson medan de övriga fick spela fotboll.

Halvvägs igenom tvåmålsspelet gick han sedan av eller snarare blev avplockad av Thomas Andersson. Ojdå, tänkte jag, blev han så trött. Men det var nog inte riktigt så illa som jag befarade. Thomas avslutade nämligen träningspasset genom att köra ett jojo-test med Astrit och därför behövde han nog få ner pulsen ordentligt innan han plågade sig igenom denna testmetod. Intressant för övrigt att det mer eller mindre första man gör när man har en nykomling i truppen är att lägga fast dennes aerobiska status.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.