Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 4. juli

Det är sommar, sol och semestertiderna har just anlänt. Så det är ingen svartvit fotboll idag heller. Den fotbollstörstande kan dock slå på TV4 Sport kl. fyra i eftermiddag och se matchen i Svenska Cupen mellan Mjällby och Malmö FF. Segrarens lön blir en örebroresa nästa lördag för ett möte med ÖSK på Behrn Arena.

Resultat: Det blir Mjällby och inte Malmö som kommer till Örebro på lördag. Och det hade väl känts bra om det inte varit för att Mjällby krossade Malmö på bortaplan och vann med 4-1.

Dessutom hade jag tänkt fel när det gäller Erik Nilsson och hans utlåning till Ljungskile. Erik var med från start i Svenska Cupen i förrgår mot Jönköping och spelade ca. en timme innan han utgick med kramp. Idag var han tillbaka på Västkusten och gjorde det viktiga första målet då LSK slog serieledarna från Degerfors. Eriks mål var ett vänsterskott utifrån planen på en misslyckad rensning efter hörna. Otagbart, står det i direktrapporterna. Jo, han har en rätt bra bössa då han träffar rent. Frågan är nu om LSK/ÖSK och /eller Erik kan eller vill förlänga utlåningen. Det känns på sätt och vis meningsfullare för Erik att han får spela full tid varje vecka i Superettan än att agera inhoppare till och ifrån i allsvenskan. Dessutom är det väl bra för självförtroendet om poängskörden fortsätter. Han har nu fyra poäng på sex matcher, vilket så att säga är helt ok.

Speltid blev det däremot inte för Peter Rosendal som satt på bänken då Väsby förlorade ytterligare en match. Hans framtidsutsikter lär dessutom ha förbättrats eftersom Väsby just värvat Kristoffer ”Poppen” Björklund från Syrianska FF. Den rutinerade målvakten med meriter från allsvenskt spel med både Brommapojkarna och Hammarby kommer helt säkert att ta plats i Väsby-målet i fortsättningen. Frågan för Peter är då om han fortfarande är nr 2 eller om han flyttas ner till den helt ointressanta tredjeplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.