Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 23. juni

ÖSK Ungdom avslutar ikväll första halvan av sin div 2-återkomst på Smedby IP i Norrköping. Mer om den matchen på separat plats.

I div 7 Mellersta möter ÖSK Söders andralag Hovsta IF på Navet kl 19:00. Hovsta ligger placeringen ÖSK Söder i tabellen och har två poäng mer. Söders yngsta killar kan se tillbaka på en rätt framgångsrik Örebrocup och bör nu ha hunnit återhämta sig efter de strapatserna. Poängchans för hemmalaget skulle jag nog vilja hävda.

Resultat: 1-2 (0-1). ÖSK Söders andralag spel påminner tyvärr alltför mycket om det som förstalaget levererar för tillfället. Ingen skönjbar spelidé, få som verkar villiga att jobba så hårt som krävs för att laget skall få spelinitiativet och alldeles för många missade passningar, sparkar och nickar. Det hänger helt enkelt inte ihop utan det blir alldeles för mycket sparka och spring (i bästa fall).  Lyckligtvis är motståndarna på den här nivån inte mycket bättre, men ändå.

Efter det att Hovsta rätt tidigt i matchen tagit ledningen med 1-0 efter en målvaktstavla fanns det inte mycket som tydde på att det skulle bli några svartvita poäng denna kväll. Gästerna kunde även göra 2-0 i mitten av andra halvlek på en snygg lobb över en övergiven målvakt. ÖSKs tröstmål kom med någon minut kvar av matchtiden då Elvir Asic nickade in ett inlägg. Bäste ÖSKare för kvällen var utan konkurrens Femi Aknide, som nog borde få chansen igen i A-laget. Han var den ende som såg någorlunda bekväm ut med bollen på ett torrt och alldeles  för studsigt underlag. Navets IP var inte heller bra denna kväll.

Elvir Asic nickade in ÖSKs tröstmål med någon minut kvar av matchen. För sent för att en slutforcering skulle kunna ge nerv åt tillställningen. Elvir tillhörde de bättre denna kväll,även om mycket av hans löpningar skedde i tomme, eftersom mittfältet fick fram väldigt få bollar till ÖSKs anfallare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.