Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom möter Smedby

Norrköpingslaget Smedby började årets säsong rätt beskedligt. Ingen större överraskning för oss som såg laget i en vänskapsmatch i våras på Behrn Arena. Då såg de inte alla bra ut. Men nu verkar det onekligen som om man fått bättre ordning på grejorna. Från att ha legat på nedflyttningsplats till att börja med har man nu klättrar uppåt i tabellen och har precis som ÖSK Ungdom fjorton poäng. Tolv av dessa har kommit under de senaste fem matcherna, vilket onekligen är ett styrkebesked. Så hör långt har så gott som alla poäng tagits på hemmaplan, men i den senaste omgången besegrade man faktiskt Eskilstuna City på bortaplan i en match som spelmässigt verkar ha varit riktigt usel – både för segrare och förlorare.

ÖSK Ungdom är tillsammans med Enskede det lag som spelat flest oavgjorda matcher när serien går mot sin vändpunkt. Precis hälften (fem av tio) matcher har slutat oavgjorda, vilket bland annat fått till följd att poängskörden inte blivit så stor trots tidvis bra spel. Precis som för Smedby så har ÖSK varit hemmastarka medan bortamatcherna inte gått lika bra.

Inför matchen har man på ÖSKs hemsida lagt ut följande trupp: Daniel Björnqvist, Adam Botvidsson, Axel By, Nils Carlson (mv), Adam Eriksson, Pontus Jacobsson, Fedja Jelecak, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Simon Leonidsson, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Claus Pedersen (mv), David Rohlén, Johannes Skoglund, Andreas Ståhl.

Saknas den här gången gör mittbacken Niklas Svensson, som i matchen mot Karlslund fick sin tredje varning för året och som således får lov att sitta av en avstängning denna vecka. Tillbaka i truppen jämfört med förra veckan är de tre västeråsresenärerna Boris Lumbana, Andreas Ståhl och David Rohlén. Knepigast ur laguttagningssynpunkt (jag förutsätter att Simon Karlsson går in och tar mittbacksjobbet och att Andreas Ståhl spelar vänsterback)  blir som vanligt mittfältet där Håhan Juhlin har sex namn att välja bland. Viktor Lindqvist som gjorde de två målen mot Karlslund kan han väl knappast frångå och de två A-truppstränande Boris Lumbana och Johannes Skoglund skall väl i första hand få speltid. Vilket skulle innebära att så duktiga spelare som Gustaf Källberg och den nyblivne landslagsmannen Adam Eriksson får börja på bänken. Kevin Larsson spelade med ÖSK Söder igår och känns väl därför inte som en lika het kandidat till en startplats.

Smedby AIS – ÖSK Ungdom
Smedby IP,   23 juni kl 19:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.