Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tröj-rabatt mot Malmö FF


I evenemangsguiden ”Örebro just nu”, som distribuerades till hushållen i kommunen för några dagar sedan, hittar man en liten annons för ÖSKs sensommar-matcher. Kommer man till Malmö-matchen iförd ÖSKs svartvita, så får man en sittplats på Östra till ståplatspris. För Elfsborgsmatchen finns inte något motsvarande erbjudande, eftersom man då räknar med att fylla arenan med femdagarsorienterare. (Även om jag själv är rätt tveksam till om man skall lyckas locka orienterare till fotbollsmatchen. De är nog tillräckligt sysselsatta med klädtvätt och att diskutera missade och hittade  kontroller samt mer eller mindre lyckade vägval). AIK-matcherna slutligen brukar dra mycket folk ”av sig själv”.

Det är faktiskt ett riktigt attraktivt sensommarpaket som ÖSK kan erbjuda sina besökare. Förhoppningsvis bidrar det till att bättra på vårens rätt skrala besökssiffror. Publiksnittet ligger just nu på 6.679. För att matcha fjolårets motsvarande siffror behöver man snitta knappt 9.200 på de tre matcherna. För att matcha fjolårets sensommarmatcher behövs det 8.200 åskådare och för att förbättra årets snitt behövs det som sagt knappt 6.700 på plats. Det borde inte vara omöjligt.

ÖSK har nog på sätt och vis haft en del tur med årets spelprogram i och med att man fått en hel del av de publikmässigt mer attraktiva matcherna under andra halvan av säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.