Svartvit fotboll den 22. juni

Igår var det årets längsta dag och från och med idag så går vi alltså mot höst och vinter. Så även i vissa serietabeller där den första höstomgången skall avverkas redan före midsommar.

ÖSK Söder reser till Björkvallen i Latorp för att möta hemmalaget i en klassisk sexpoängare. Båda lagen ligger pyrt till i tabellens bottenskikt – Söder näst sist på nedflyttningsplats och Latorp en placering och poäng högre upp på den relativa trygghet som en kvalplats trots allt kan erbjuda. Förhoppningsvis kan Julle & Co. avvara några spelare från talangtruppen för att stärka ett vacklande Söderlag, som förlorat sina tre senaste matcher med uddamålet.
Resultat: 7-3  (3-0). ÖSK Söder fortsätter att underprestera. I en minst sagt svängig match på den fantastiskt fina gräsytan på Björkvallen fick Söder trots ett skenbart spelmässigt övertag i första halvlek finna sig i att gå till halvtidsvilan med ett 3-0 underläge. Latorps fåtaliga anfall slutade antingen med att domaren blåste för offside eller för ett mål till Latorp. Trist!

Söderkillarna kom efter pausen ut med och som ett delvis nytt lag och gick snabbt upp till ett oavgjort resultat 3-3. Nervositeten spred sig i Latorp och matchen stod faktiskt och vägde ett tag innan Latorp gjorde tre till plus att de slog in en bonusstraff på slutet. För ÖSK som hade väldigt svårt att hålla ihop lag och spel avhåller jag mig från att komma med spelarkritik, men skall i alla fall nämna de målgörare som för en kort stund fick den fåtaliga ÖSK-delen av publiken att hoppas på ett smärre fotbollsunder.

Lätt att hålla sig för skratt hade trion Johan Bolin, Shazada Akbari och Kevin Larsson trots att alla tre stod som målgörare efter 90 minuter. Men vad hjälpte det när latorparna gjorde sju. Usch!

1-3 Shaze skjuter ett hårt lågt skott från kanten som går in i bortre hörnet. Målvakten hinner inte ens reagera innan det är mål
2-3. Dani skjuter en hårt frispark som mer eller mindre räddas på mållinjen, men Kevin Larsson tar hand om andrabollen.
3-3. Johan Bolin med en riktigt läcker lobbnick i bortre krysset.

För PAL-laget däremot är framtidsutsikterna ljusare. De har kopplat greppet på konkurrenterna i pojkallsvenskan och i händelse av seger över Melleruds IF på Navet kl 19:00 så är avståndet ner till tvåan Carlstad United hela sju poäng efter nio matcher.

Resultat: 2-2  (2-0)
. Det är något visst med Melleruds IF. De är nämligen det enda laget i pojkallsvenskan som lyckats ta poäng av ÖSKs grabbar. Två gånger dessutom. Vad som egentligen hände på Navet har jag ingen aning om eftersom jag tillbringade kvällen på Björkvallen i Latorp. Men det ser inte bra ut att tappa en 2-0 ledning. Det måste ha varit första gången på jag vet inte hur länge som laget förlorade en andrahalvlek. Dessa brukar ju vara lagets styrka. Man kanske var trötta efter de fyra dagarnas flitiga matchande i Örebrocupen. Nåja, man leder fortfarande serien med fem poäng.