Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förmiddagsträning 100622

I morse åkte jag förbi Vallen för att kolla in läget i laget, vilka som tränade, vilka som saknades etc. På den soldränkta norra läktaren fick jag dessutom sällskap av Roland Andersson, som berättade om damlagets framgångar i div 3.

På målvaktssidan så saknades faktiskt både klubbens förste- och andre- och tredjemålvakt. Av truppens två Petrar håller väl W på och läker sin knäskada medan R håller till någonstans i Storstockholm. John Alvbåge medverkar med en hårt tejpad fot i en fotbollsskola i Göteborg, enligt hans egen statusuppdatering i Alvbågebloggen. Målvaktssysslorna sköttes i stället av Talangtruppens Nils Carlsson och av Simon Nurme, som av allt att döma är på väg att ta sig in i truppen igen efter irrvägarna som förde honom till Degerfors och Södertälje.

Utöver de välkända namnen deltog även den kameruanske testspelaren Henri Belle och Tero Mentylä, som är på sitt andra besök i Örebro. Han var ju här i mitten av maj också.

Av ordinarie A-truppsspelare saknade jag Eric Bassombeng (suspenderad), Erik Nilsson (sommarjobbar på Västkusten), Gustaf Lundholm (är väl knäskadad), John Alvbåge (som sagt var), Kim Olsen (flyttat hem igen), Magnus Kihlberg (ålderdomskrämpor?), Michael Jidsjö (knäskadad), Oskar Johansson (ytterligare ett knä), Peter Westman (ett knä till), Robin Staaf (oklart varför) samt Tommy Wirtanen (rehabtränar efter norrköpingsskadan). Medverkade gjorde alltså bland andra Patrik Anttonen, Alejandro Bedoya, Fredrik Nordback och Roni Porokara, vilka inte var med på plan mot Gefle.

I effektivitetens namn hade truppen delats upp i två grupper. Den ena, mindre, övade kantspel med inlägg och avslutningar mot Nils, medan den andre (som jag inte kollade så noga) försökte hitta vägar igenom varandra centralt. Om det lyckades gällde det sedan att få bollen förbi Simon.

Inläggs- avslutsgruppen som tidvis understöddes av Eija Feodoroff körde med Anttonen/Astvald till höger, Wowoah/Porokara till vänster och med Leonidsson och Belle som centrala avslutare. Avsluten var faktiskt inte så mycket att hurra för. Speciellt Simon Leonidsson hade stora problem med att få bollen på mål. Att han vid ett tillfälle lyckades placera den i den lilla TV-balkongen mitt på västra gav nog inga pluspoäng. Belle, som av allt att döma är vänsterskytt, fick oftast sina avslut mot mål även om bollträffen inte verkade helt perfekt.

Patrik berättade vid ett litet uppehåll i träningen, att foten kändes bra och att han är disponibel för matchspel om/när han blir uttagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.