Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebroderby för Ungdom

Mitt i VM-fotbollen och Örebrocupen spelas årets första div 2-derby mellan ÖSK Ungdom och Karlslunds IF. En match som betyder mycket för båda lagen, men kanske mest för Karlslund som haft en mindre lyckad säsongsinledning och därför ligger på kvalplats. Men årets serie är så extremt jämn att några vinster eller förluster faktiskt kan föra lag från topp till botten eller vice versa.  ÖSK ligger 3 poäng före Karlslund och är alltså på inget vis på säker mark.

ÖSK har på hemsidan anmält följande trupp:
Daniel Björnqvist, Johan Bolin, Adam Botvidsson, Axel By, Nils Carlson, Adam Eriksson, Pontus Jacobsson, Fedja Jelecak, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Simon Leonidsson, Viktor Lindqvist, Claus Pedersen, Johannes Skoglund, Nicklas Svensson

Normalt brukar man kunna läsa Håkan Juhlins tankar beträffande laguppställningen ur truppens sammansättning. Det kan man inte den här gången – kanske för att han inte vill ge sin kollega Richard  Nilsson i Karlslund någon hint om hur han tänker spela sitt lag. Klart är hur som helst att Boris Lumbana inte kommer att spela – han är nämligen med till Västerås för Gefle-matchen. NA rapporterade skadeproblem för båda de ordinarie högerbackarna i A-laget, så Boris får nog vara beredd på att hoppa in där. Talanglaget har i stället fått låna Johannes Skoglund från A-truppen, vilket är ett mer än fullgott alternativ till Boris löpstyrka på mittfältet.

En intressant match i matchen kommer att bli den mellan seriens två bästa målskyttar. Både Fedja Jelecak och Calle Olsson i Karlslund har gjort 8 mål på 9 matcher – en imponerande prestation. Calle lever i hög grad på sin snabbhet och ÖSKs mittförsvar kommer att behöva vara på högsta alert matchen igenom om de vill förhindra att KIFaren lägger ytterligare mål till årets samling.

ÖSK är än så länge utan förlust på sin hemmaplan medan Karlslund bara mäktat med en poäng på sina bortamatcher. Jag tror dock inte att de traditionella hemmafördelarna betyder speciellt mycket i den här matchen. Karlslundarna känner sig säkert nästan lika hemma på Behrn som ÖSKarna gör, de har ingen bussresa i benen, underlaget är välkänt och det är mycket väl möjligt att majoriteten av publiken kommer att heja på gästerna.

ÖSK Ungdom – Karlslunds IF HFK
Behrn Arena, 19 juni kl 13:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.