Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2010 – finaldagen

Söndag är finaldag i Örebrocupen och det finns fortfarande en hel del ÖSK-lag kvar i finalspelet.

ÖSKs PAL-lag i P16/17 gick till semifinal genom att i kvartsfinalen besegra AIK med 5-1 efter 1-1 i halvtid. Detta innebär att det blir rekordtidig uppstigning för lagmedlemmar (och supportrar) eftersom matchen på Rosta Gärde A börjar redan kl. 08. Då möter man nämligen BK Forward i en match som på sätt och vis är en repris på fjolårets final i klass P15. Den gången vann Forwards 94-or. Chans till revanch för ÖSK med andra ord. Lagen har i år redan mötts en gång i pojkallsvenskan. Då segrade ÖSK med 2-0.
Resultat: Vann med 1-0 efter mål av Stefan Hannason i slutminuten. Möter Gunnilse i finla på Karlslund Arena kl. 12:30.

Finalseger
: I en spännande final var det ÖSK som hade bäst kontroll på nerverna och som till slut stod som Örebrocupsmästare.  Gunnilse tog ledningen rätt tidigt i en jämn förstahalvlek. I den andra ökade ÖSK trycket succesivt och radade mot slutet av halvleken upp chans på chans framför Gunnilsemålet. Men bollen verkade ha bestämt sig för att inte besöka motståndarmålet. Ända tills dess att Mirza Basic på övertid lyckades pressa den över mållinjen i en rörig situation i straffområdet. Det var också matchens näst sista spark. Den sista var Gunnilses avspark efter målet. Straffsparksläggning vidtog och det behövdes nio omgångar för att skilja lagen åt. Matchvinnare för ÖSK blev som så ofta vid dessa tillfällen målvakten Martin Ingvarsson, som bland annat tog Gunnilses sista straff och själv säkert satte sin. Finaldagen blev givetvis inte sämre av att redan  tidigare slagit ut BK Forward i semifinalen.

Andralaget i P16/17 missade A-finalerna, men har i stället avancerat i B-slutspelet. I kvartsfinalen slog de Adolfberg med 1-0. I semifinalen kommer de att få möta Kungsängens IF klockan 10:00 på Karlslunds konstgräs.
Resultat: Vann lätt över Kungsängen med 4-0. Två mål vardera av Nisse och Dedde. Möter ÖSK Söder i B-finalen på Rosta Gärde A kl 14:00.
Finalresultat: ÖSK Söder tog B-finalen efter det att Kalle Ardeman fått en perfekt studs på ett långskott. Söder var det något tyngre laget och segern på det hela taget rättvis.

ÖSK Söder har tagit en något längre väg till semifinalerna. Först slog de FC Kayisi med 2-0 och i kvarten besegrades Valtti med 1-0. I semifinalen (den andra) spelar man mot Sundbyberg 2 på Behrn Arena kl 10:00.
Resultat: Slog Sundbyberg 2 med 6-5 (verkar ha varit straffar med de siffrorna). Möter enligt ovan ÖSK 2.
Finalresultat: Seger med 1-0 (Kalle Ardeman)

I klass P15 har ÖSK ett lag i A-finalen och ett i B-finalen. I A-kvarten besegrade ÖSK 1 Linköpings FF med 2-0. Semifinalen spelas mot göteborgslaget Öjersjö IF klockan 10:00 på Rosta Gärde B.
Resultat: Förlorade mot Öjersjö med 2-1

I B-slutspelet besegrade ÖSK 2 det finska laget Käpylän Pallo med 2-0 i en av åttondelsfinalerna. På söndag morgon kl. 09:00 spelar man kvartsfinal mot Puotinkylän Valtti grön på Pettersbergs A-plan.
Resultat: Vann med 2-1. Möter Haninge i semin på Behrn Arena kl. 12:30
Semifinalresultat: Vann med 4-0 mot Haninge. I finalen väntar Karlslunds IF.
B-Finalresultat: ÖSK 2 besegrar Karlslund med 3-1

Slutligen kan jag inte underlåta att nämna att det ”mystiska” ÖSK 3 i klass P 14 vann sin A-åttondelsfinal mot Kalhälls FF med 3-1. I morgon ställs man mot BK Forward på Rosta Gärde C kl. 09:00. Laget är mystiskt såtillvida, att jag ännu inte lyckats klura ut om det rör sig om 96-or, 97-or eller möjligen ett kombinationslag med de bästa från vardera åldersgruppen.
Resultat: ÖSKs 97-or tog Forwards ett år äldre lag hela vägen till straffsparksläggning. Matchen slutade 1-1, men Forward vann sedan straffavgörandet. Ett riktigt duktigt ÖSK-lag med bra organisation och mycket energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.