Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Delade derbypoäng

Viktor Lindqvist satte nog personligt målrekord, då han gjorde båda i örebroderbyt mot Karlslund.

ÖSK och Karlslund spelade oavgjort 2-2 på Behrn Arena i den 10:e omgången av årets div 2-serie. Efter en jämn och på det hela taget rätt händelselös första halvlek fick ÖSK bättre grepp om spelet i den andra. Matchens första mål kom i den 39:e minuten. En vad det verkar missad frispark från Karlslunds sida hittar fram till till Anders Lindskog som parkerat rätt långt ut i ÖSKs straffområde. Lindskog verkar heller inte ha fått den träff han var ute efter, men bollen rinner ändå försmädligt genom ett rätt tätt befolkat straffområde in vid bortre stolpen. Om detta var en avsiktlig variant så var den mycket skickligt genomförd. Om det var tur så var det en väldigt stor tur.

Viktors första.
ÖSK gav dock inte tappt och på övertid i den första halvlek var ställningen plötsligt 1-1. Adam Botvidsson tar sig fram längs högerkanten och slår in en passning mot straffområdet. Fedja Jelecak når den felvänd och i stället för att försöka vända och få till ett skott passar han bakåt till en rätt fri Viktor Lindqvist, som får en bra träff.

Efter halvtidsvilan blir spelet öppnare och med fler chanser för båda lagen, men det är ÖSK som står för det mesta av spelet. Speciellt högerkanten med Adam Botvidsson och framför allt vänsterbacksplågaren Daniel Björnqvist kommer påfallande ofta runt på kanten och kan leverera in bollen i boxen. Några gånger är det riktigt nära målkänning för hemmalaget. Men det blir ändå KIF som för andra gången tar ledningen i matchen. Calle Olsson (Carl-Magnus Jonsson ?) som matchen igenom sett väldigt ensam ut på topp i KIFs 4-2-3-1 uppställning får en liten tumme, lurar ett för en gångs skull oorganiserat hemmaförsvar och kan sedan snyggt chippa bollen över Claus Pedersen som hamnat i ingenmansland mellan mål- och strafflinje. Några minuter senare är det ytterst nära ytterligare ett KIF-mål, men en fri Calle Olsson nickar av någon anledning utanför vid första stolpen.

Simon Karlsson och Gustav Källberg efter välförrättat värv. Deras lag är fortfarande obesegrade på hemmaplan i årets serie.

Viktors andra.
Precis som i första halvlek är det sedan Viktor Lindqvist som ser till att någon slags rättvisa skipas. En delikat genomskärande passning från Johannes Skoglund hittar vägen fram till Viktor som kommer i en djupledslöpning. Ensam med gamle ÖSK-målvakten Jonas Persson lyfter han bollen över denne efter det att Jonas lagt sig för att täcka av så stor del av målet som möjligt. Ett mycket snyggt mål som Johannes skall ha lika mycket kredit för som Viktor. Efter kvitteringen så byter lagen chanser med varandra och det är nog Karlslund som ändå är närmast ett tredje mål när den inbytte Pontus Pers driver bollen fram mot kortlinjen innan han spelar den parallellt med mållinjen. Två rödskjortor kastar sig fram för att pressa in den, men bäst kastar sig Claus som får grepp på den. Precis i slutsekunderna har Simon Karlsson en jättefin frispark av Samuel Wowoah stuk som så när studsar in i nätmaskorna. Men den här gången gick den tyvärr utanför.

Starkt mittfält.
Efter matchen var ÖSKs tränare Håkan Juhlin både nöjd och missnöjd. Nöjd över att laget två gånger lyckades hämta upp ett underläge – missnöjd över att man inte kunde avgöra en match som man ändå till stora delar dominerade spelmässigt. Håkan ville den här gången framför allt framhålla mittfältsspelet som matchen igenom såg riktigt bra ut. Viktor Lindqvist har visat bra form på träningarna under de senaste veckorna. Att han skulle göra två mål var nog en överraskning för alla inblandade parter, men att han skulle göra en riktigt bra match var det inte.

Nöjd var Håkan däremot inte med domarinsatsen. Av de två klara straffsituationerna borde vi ha fått med oss åtminstonde en, tyckte han. En åsikt som av allt att döma delades av motståndarlägret. Men det fanns förvisso tillfällen då domaren dömde fel till ÖSKs fördel också. Till exempel då en redan varnad Nicklas Svensson drog lite väl uppenbart i Calle Olsson, som för en gångs skull hade överlistat ÖSKs mittbackspar.

Björnkvist glänste längs högerkanten.
För egen del tyckte jag, att när Daniel Björnkvist i andra halvlek kom igång ordentligt med sina löpningar så såg det riktigt bra ut. Det är inte så många – om ens någon annan – högerback i serien som gång på gång springer runt sina motståndare på utsidan med bollen under kontroll för att sedan dessutom leverera in den framför mål. På vänsterkanten fungerade det sämre med löpningarna. Simon Leonidsson fick inte betalt för sin snabbhet eftersom han alltför ofta hamnade felvänd med en back i ryggen, vilket inte är hans favoritposition. Simon Karlsson bakom honom på vänsterbackspositionen kommer inte alls lika ofta fram som kollegan Björnkvist till höger, men Simon imponerar i stället genom sina vårdade framspelningar och leveranser vid fasta situationer.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Karlslunds IF 2-2 (1-1)
39. 0-1 Anders Lindskog
45. 1-1 Viktor Lindqvist
56. 1-2 Carl-Magnus Jonsson (Jag och NA tyckte att det var Calle Olsson)
63. 2-2 Viktor Lindqvist

Varningar ÖSK:
Viktor Lindqvist, hårt spel
Nicklas Svensson, hårt spel
Simon Leonidsson, snack (?)

Laguppställning.
Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnkvist, Nicklas Svensson, Pontus Jacobsson, Simon Karlsson
Mittfält: Gustaf Lundholm, Johannes Skoglund, Viktor Lindqvist (85)
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Simon Leonidsson

Bänk: Nils Carlsson (mv), Axel By, Johan Bolin, Adam Eriksson(85), Kevin Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.