Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2010 – fredag

Det var en rätt bra fredag för de äldre ÖSK-lagen i Örebro-cupen. ÖSK 1 i klass P16/17 tog sin fjärde raka seger och PAL-truppen gick i mål som ohotad gruppsegrare även om den sista matchen mot Adolfsbergs IK bara slöt med en 1-0 vinst.

ÖSK Söder vann båda sina matcher med 4-0 men torsdagsresultaten var tyvärr inte tillräckligt bra för att räcka till A-finalen. Nu blir det B-final slutspel i stället och killarna får satsa på att gå så långt som möjligt i den turneringen i stället.

ÖSK 2 i klass P16/17 blev besegrades av Stafsinge med 1-0 och slog sedan i den andra matchen TPS med 2-0. Precis som ÖSK Söder blev man bäst av de lag som inte gick vidare i sina resp.grupper.

I klass P15 möts ÖSK 1 och Hammarby IF 2 i en match om gruppsegern på lördag morgon. Sämre än tvåa kan laget inte bli så under alla omständigheter blir det finalspel i A-poolen för laget.

ÖSK 2 spelar också en direkt avgörande match, men för deras del handlar det om att försöka ta sig upp över A-finalsstrecket. De möter Djursholms IF i en direkt avgörande match. För ÖSK-laget är det bara vinst som gäller för att ta sig upp på andra plats. Motståndarna ligger en poäng före i tabellen.

Dessutom kan jag notera att i klass P14 blev ÖSK 3 gruppsegrare. Detta lag är som jag tidigare skrivit förmodligen ett lag från ÖSKs P13-killar som gått upp en åldersklass. I så fall är det en riktigt stark prestation. I annat fall är det ”bara” en stark prestation att ta grupptiteln.


Efter den första dagen har ÖSK lyckats placera tre av sina lag på A-slutspelsplats. Fortfarande återstår dock fredagsmatcherna och i vissa fall även en på lördag förmiddag. Bara tre lag kan kanske tyckas vara i klenaste laget, men ÖSK brukar i allmänhet inte toppa sina lag i den här typen av turneringar. Dessutom är spelatrupperna ofta rätt stora och alla skall få speltid. Toppat har man dock i P16/17-gruppens ÖSK 1-lag. Där spelar den trupp som så framgångsrikt representerar ÖSK i pojkallsvenskan. Laget har inlett årets örebrocup med två vinster och målskillnaden 11-2.  Dörren till A-slutspelet är redan på halvglänt eftersom inget av de andra lagen i gruppen lyckats med att vinna dagens två matcher.

På slutspelsplats ligger även P15 ÖSK1 samt P14 ÖSK 3. Beträffande det sistnämda laget har jag en viss känsla av att det handlar om spelare som flyttats upp från P13.

Fredagens program för de två äldsta grupper ser ut på följande sätt:

P17: Sundbybergs IK 1 – ÖSK Söder 0-4
P17: Örebro SK 1 – Lillån FK 2-1
P15: Svärtinge SK – Örebro SK 1  1-7
P15: FC Honka Sao Paulo 95 – Örebro SK 2 0-5

P17: Stafsinge IF 1 – Örebro SK 2  1-0

P15: Örebro SK 1 – Svalövs BK 3-1
P17: ÖSK Söder – LTU 4-0
P17: Örebro SK 2 – TPS 2-0
P17:  Örebro SK 1 – Adolfsbergs IK 1-0

3 kommentarer – kommentera

Kalle

ÖSK SÖDER vann med 4-0 inte förlora:)

Ficedula hypoleuca

OK, tankebanorna korsade sig en gång för mycket. Jag tänkte inte på att de var bortalag. Ändrat nu.

Kalle

inga problem, nu är det iallafall rätt;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.