Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2010 – torsdag

I morgon torsdag börjar årets Örebrocup. Tävlingarna har samlat drygt 440 lag och 8000 deltagare. Så det blir en hel del extra invånare i Örebro de närmaste dagarna. Speciellt som många av de utsocknes har med sig supportrar av olika slag. Det här borde väl vara Örebros största återkommande idrottsarrangemang. Årets Femdagars är större, men det är ju en engångsföreteelse. Matcherna spelas på ett antal olika idrottsanläggningar i Örebro från Lillån i norr till Ekäng i söder och med tyngdpunkten förlagd till Rosta Gärde.

ÖSK Ungdom deltar med ett stort antal lag i pojkarnas alla tävlingsklasser, men bara med ett flicklag. Turneringen spelas först i ett gruppspel och sedan övergår tävlingen i A- och B-finalspel. Matchtiden är 2×25 minuter för 11-mannalagen. I de två äldsta pojkgrupperna spelar ÖSK-lagen på följande platser och tider under torsdagen:

P15: ÖSK 1 – BK Forward svart 7-0
Enligt uppgift kom Forward kom till spel med ett lag bestående av de spelare som inte fått plats i ett toppat förstalag samt uppfyllt med -96or.

P17: ÖSK 2 – Rynninge 1-2
ÖSK tog en tidig ledning genom en påpasslig frispark som Filip Gustafsson lyrade in från nästan halva planen. Rynninge utjämnade på en hårt utdömd straffspark och lyckades dessutom trassla in ytterligare ett mål. Segern var dock rättvis eftersom Rynninge skapade betydligt fler målchanser än vad ÖSK förmådde göra.

P17: Karlslund – ÖSK Söder 3-2

P15: KB Karlskoga – ÖSK 2   1-0
ÖSK tog en tidig ledning när Simon Glännestrand snappade upp en för lös bakåtpassning och sedan rundade målvakten. Resten av matchen blev mållös där Karlskoga hade ett visst övertag spelmässigt, men inte förmådde skapa några egentliga farligheter.

P17:  ÖSK 1 – Euran Pallo 7-1

P15:  ÖSK 1 – Rimbo IF 0-0

P17  ÖSK Söder – IK Frej 0-0
I en chansfattig match spelade ÖSK Söder och Täbylaget IK Frej oavgjort och mållöst. Storstockholmarna var det något bättre laget men inte tillräckligt mycket bättre för att kunna avgöra till sin fördel. Närmare än ett hårt stolpskott kom de inte. Söder skall främst vara tacksamma mot målvakten Joel Andersson och backen Jesper Källqvist för att man fick med sig en poäng från arrangemanget. Söder spelade med en 3-4-3 uppställning så det tar emot att kalla Jesper för mittback eftersom han inte hade den centrala positionen.

P17:  Sundbyberg2 – ÖSK 1  1-4
ÖSKs PAL-trupp mer eller mindre joggade hem dagens andra seger mot Sundbyberg. Laget bestod ungefär. till hälften av spelare från PALs förstauppställning. Målen trillande in med jämna mellanrum.
1-0 David Åberg slår in en andraboll efter hörna
2-0 Haris Karahmet nickar in en hörna
3-0 Lukman Murad prickskjuter från straffområdesgränsen efter att ha hittat ett hål i försvarsmuren.
3-1 Någon (David Åberg?) knäar in en motståndarhörna.
4-1 Jesper Welin nickar in ett inlägg från namnen Henricson.

P17:  ÖSK 2 – Kungsängen 3-1

P15:  ÖSK 2 – Öjersjö IF 0-5

Beträffande laguppställningarna så ställer ÖSK i den äldsta klassen upp med den pojkallsvenska truppen som ÖSK 1 och den sk P17-truppen som ÖSK 2. I P15 har man av allt att döma valt att starta med två jämnstarka lag, där de spelare som brukar vara med i det regionalspelande laget fördelats på de två lagen.

1 kommentar – kommentera

Lasse

P17: ÖSK 1 – Euran Pallo 7-1

Julius Jadling 2
Jocke Åberg 2
Mirza Basic
Stefan Hannason (straff)
Lucas Oskarsson (straff)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.