Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kamp kring strecken

När ÖSK i eftermiddag ställs mot Värmbol FC på Backavallen i Katrineholm har nog båda lagen fokus mot de streck som ger de flesta serietabeller innehåll och mening. I och med omgångens tidigare resultat i en serie där alla slår allt i en skön röra så har nu Värmbol möjligheten att rycka till sig en tvåpoängsledning i serietoppen. Div 2 utgör nålsögat i svensk fotboll för lag med ambitionen att ta sig upp i elitskiktet av den svenska fotbollspyramiden. Bara ett lag per div 2-serie går upp. vilket gör att ledarpositionerna är väldigt eftertraktade.

För ÖSK Ungdom är det ett annat streck som intresset riktas mot. Det nedre kvalstrecket ligger obehagligt nära och när nu både Karlslund och Smedby har börjat röra sig uppåt i tabellen, så gäller det att bygga på poänginnehavet så fort tillfälle bjuds. Vilket i en bortamatch mot Värmbol kan bli nog så svårt, även när serieledningen inte hägrar för hemmalaget. Värmbol är nämligen seriens så här långt starkaste hemmalag – fyra matcher har man spelat och fyra vinster har det blivit. ÖSKs talanger å sin sida har inte övertygat på bortaplan med en vinst, en oavgjord och två förluster i protokollet.

Några detaljer kring ÖSKs laguppställning föreligger inte. Det blir väl ungefär som vanligt med undantag för mittfältet där det lär vara en del problem med skador och sjukdomar. Där finns det å andra sidan en hel del spelare att välja bland. Andreas Ståhl och David Rohlén har spelat två P16-landskamper tidigare i veckan och lär väl knappast vara aktuella för spel. Johan Bolin, Pontus Gustafsson, Axel By och Kevin Larsson spelade med Söder på fredagskvällen och lär inte heller vara aktuella för spel från start men några av dem kan mycket väl finnas med på bänken. Möjligen kan A-truppens Johannes Skoglund vara aktuell för spel om hans rehabträning gått enligt planerna.

Värmbol FC – ÖSK Ungdom
Backavallen 13 juni kl 17:00

Resultat: 2-2 (1-1)
Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka över till Katrineholm för att se matchen, men det verkar ju ha gått rätt bra ändå. Oavgjort och en poäng innebär att det blev en poäng mer än vad jag trodde ÖSK skulle orka med att ta. Det kan ju även vara värt att notera, att det var Värmbols första poängtapp på hemmaplan den här säsongen. Av det kortfattade matchreferatet på Katrineholms Fotbollsblogg framgår, att ÖSK kom i underläge redan efter 14 sekunder (!). Direkt på avspark alltså! Laget kvitterade, men kom sedan i underläge igen i andra halvlek innan Fedja Jelecak frälste ÖSK genom att göra sitt och ÖSKs andra mål. Det första var uppenbarligen en straffspark. Fedjas två mål idag innebär att han går upp på delad ledningsplats med Karlslunds Kalle Olsson i skytteligan. Båda har nu gjort åtta mål på nio matcher – ett rätt hyfsat målsnitt med andra ord.

Trots att det bara blev en poäng för hemmalaget tar Värmbol över serieledningen tack vare bättre målskillnad före Nyköpingsbissarna och  Akropolis. De har 16 poäng och ÖSK på sjätte plats har 13 så det är verkligen en extremt jämn serie. Nästa match för ÖSKs del är nu det extremt intressanta örebroderbyt mot Karlslund nu på lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.